[FILM] Oersterke kwaliteit in het Filmhuis

Poster van Kreuzweg
Poster van Kreuzweg

Met Kreuzweg, winnaar van onder andere de Zilveren Beer en Winter Sleep: Gouden Palm (Cannes 2014) staan er de komende week twee films van formaat geprogrammeerd in het Filmhuis.

Kreuzweg
Kreuzweg gaat over de 14-jarige Maria uit een streng katholiek gezin. Ze wordt beheerst door de beginselen die haar familie, met name haar rigide moeder en de
priester, haar hebben bijgebracht. Het grote verschil tussen de strenge regels van haar familie en het meer wereldse leven als scholier, zet haar onder enorme druk. In veertien vaste scenes, verwijzend naar de veertien kruiswegstaties, wordt het verhaal verteld van een meisje dat haar leven volledig aan Jezus wil toewijden.

Winter Sleep
Winter Sleep gaat over de gepensioneerde acteur Aydin die een hotelletje in Centraal-Anatolië runt samen met zijn jonge vrouw Nihal, en zijn zus Necla. ’s Winters, bij het vallen van de eerste sneeuw, vormt het hotel hun schuilplek, maar evenzeer een onontkoombare plaats die hun onderlinge rancunes aanwakkert.

En verder…
Verder staan ook twee boekverfilmingen op de agenda in samenwerking met Theek5: een vlucht regenwulpen en Dorsvloer vol confetti.
De kinderfilms van deze week zijn: Pim & Pom Het Grote Avontuur en Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhuis, alle vestigingen van Theek 5 in Oosterhout en Dongen of via www.filmhuisoosterhout.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *