[NIEUWS] Gratis geschiedenisles bij de Slotbosse Toren

Oosterhout familiestad

De Slotbosse Toren is één van Oosterhouts bekendste monumenten. Om inwoners en bezoekers een indruk van de geschiedenis te geven, heeft de Gemeente Oosterhout op 10 november 2014 een informatiepaneel geplaatst. Wethouder Willemsen heeft het informatiebord onthuld.

Naast de Slotbosse Toren worden ook de nederzetting Steelhoven en het Geregt van Oosterhout voorzien van een informatiebord. Zelfs echte oosterhouters zouden van de informatiepanelen nog nieuwe feiten op moeten kunnen steken. Onderstaand nog een citaat van het nieuwe informatiebord.

De veertiende eeuw was de bloeiperiode voor het kasteel. Gelegen tussen de Hoofseweg in het oosten en de Oosterhoutse haven in het westen moet het een imposant geheel zijn geweest, met op de achtergrond de landelijke nederzetting van Oosterhout. Omwille van de watervoerendheid in de kasteelgrachten zijn tussen de haven van Oosterhout en het kasteelterrein de nodige waterwerken zoals sluizen aanwezig geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *