[FILM] Leviathan, Pijnstillers, Kleine Anna en Gone Girl in het Filmhuis

Veel spanning deze week in het Filmhuis met het drama Leviathan, Pijnstillers en de thriller Gone Girl.  Kleine Anna & lange oom is een Zweedse animatiefilm voor de jongsten vanaf 3+. 

De winnaar van de Prix du Scénario – Festival de Cannes 2014, Leviathan speelt zich af in een klein stadje in de buurt van de Barentsz Zee, in Noord-Rusland. Kolia heeft zijn eigen auto-reparatiebedrijf. Zijn winkel staat vlak naast het huis waar hij woont met zijn jonge vrouw, en zijn zoon uit een eerder huwelijk. De burgemeester van de stad, heeft andere plannen met Kolia´s land. Eerst probeert hij hem uit te kopen, maar Kolia kan het idee dat hij alles dreigt te verliezen niet verdragen. Niet alleen zijn land, maar vooral ook al het moois dat hem omgeven heeft sinds de dag dat hij geboren werd.  

Pijnstillers naar het gelijknamige boek van Carry Slee gaat over Casper. Hij kent zijn vader niet. Als hij ontdekt dat zijn moeder kanker heeft, besluit hij zijn vader te gaan zoeken…

Gone girl gebaseerd op de bestseller ‘Donker Hart’ van Gilliam Flynn legt de geheimen van een modern huwelijk bloot. Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne (Ben Affleck) bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?
Kleine Anna beleeft samen met haar oom zes avonturen. Ze willen graag iedereen helpen, bouwen een boomhut, vermaken zich met rommel, bakken een taart en gaan vissen. Als er een dik pak sneeuw ligt, daagt kleine Anna lange oom uit om samen een skitocht te ondernemen.

Kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhuis, alle vestigingen van Theek 5 in Oosterhout en Dongen of via www.filmhuisoosterhout.nl. Het  Filmhuis is gevestigd aan de Heuvel 27, 4901 KB  Oosterhout.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *