[TWEETS] Wat gebeurde er op Twitter in Oosterhout dit jaar? [DEEL 1]

Bron: Numrush.nl
Bron: Numrush.nl

Het jaar komt alweer op zijn einde, een druk jaar waarin veel in Oosterhout gebeurde. Een goed moment om alle opvallende twitterberichten eens op een rijtje te zetten. In het eerste artikel van dit drieluik wordt er ingegaan op de maanden januari tot en met april. Ook in 2015 worden de berichten weer verzameld!

Ouderen drinken er op los
Dat ouderen van drinken houden bleek uit de tweet van het Oosterhoutse café Fever. Volgens Fever denken ouderen dat de biermarkt moeten overnemen…

Klokkenluider op Frencken: NSA praktijken
Op het Frencken was dit jaar een klokkenluider die misstanden op het Frencken College aan de kaart stelde. Dit resulteerde in een discussie over de vrijheid van meningsuiting los te krijgen. Lees hier meer over de Oosterhoutse Snowden.

Wat ruist er door het struikgewas?
Joost Roovers maakte iets mee wat hem verbaasde. Hij liep door het park en zag mannen in de bosjes. Of het hier ging om illegaal afval dumpen, geheimagenten of andere dubieuze zaken liet hij in het midden.

Afdruipen van een leuk feestje
Dat het Frencken een vreemd beleid heeft bleek uit een tweet van Lotte. Ze was op het schoolfeest haar schoolpas vergeten en droop aan het eind van de avond af met een 8.00 uur meld-vordering. Leuk feestje!

Campagnewinkels in Oosterhout
2014 was het jaar van de campagnes rond de gemeenteraadsverkiezingen. Natuurlijk konden partijen niet voorbij aan een campagnewinkel! CDA was als eerste, waarna al snel Gemeentebelangen en D66 volgden.

Verkiezingstijd in Oosterhout
De verkiezingen verliepen met veel reclame op straat. Partijen haalden van alles uit de kast om zieltjes te winnen. Zelfs carnaval leek in gevaar te komen…

Drugsles van keurige wethouder
Waar Jan Peters kennis tekortkomt over drugs, vult Mark Vissers van de SP deze zonder moeite aan. Of de heren elkaar inmiddels getroffen hebben is onbekend. Wel zijn ze inmiddels collega’s in het gemeentehuis.

Spookbrug gesloten
De brug nabij Vrachelen is in het voorjaar voor onderhoud enkele keren buiten gebruik geweest. De brug lag er wat spookachtig bij bleek uit de foto van Jos, hij hoopte dat er niemand een hartaanval zou krijgen. Dat zou omrijden voor de ambulance betekenen.

Afscheid van een periode
Door verkiezingen is het ook tijd voor afscheid. Enkele bekende raadsleden haalde het niet bij de verkiezingen. Zij namen dus afscheid van de raad. Dat sommige raadsleden al snel gemist werden bleek uit verschillende tweets.

Binnenkort zal hier deel twee komen met het overzicht van opvallende tweets van mei t/m augustus van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *