[VIDEO] Jeugd: ‘Nieuwe vuurwerkregels slaan nergens op’

© Kaj Moerenhout Media 2014
© Kaj Moerenhout Media 2014

Jarenlang waren de regels rondom vuurwerk hetzelfde en duidelijk. Vanaf 10:00 uur ’s ochtends tot 2:00 uur ’s nachts mocht je vuurwerk afsteken. Vanaf dit jaar zijn die regels veranderd. Vuurwerk mag alleen nog maar ’s avonds tussen 18:00 uur en 2:00 uur worden afgestoken. Over deze aangepaste regels is veel onenigheid, veel mensen vinden het een stap in de goede richting. Zij zien de jaarwisseling het liefst zonder consumentenvuurwerk, enkel professionele vuurwerkshows georganiseerd door de overheid keuren zij goed. Anderen, zoals de jongeren die wij hebben gesproken in onderstaande video, vinden deze regels veel te ver gaan. Zij willen dat ze vanaf ’s ochtends vroeg van hun vuurwerk mogen genieten. Het is daarom de vraag of de jeugd zich aan de nieuwe regels zal houden.

Wij plaatsen elke donderdag en zondag om 18:00 uur een nieuwe video, klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal.

Kaj Moerenhout

De videomaker van OokvanWosterhout. Hij runt succesvol zijn eigen bedrijf Kaj Moerenhout Media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *