[FILM] Documentaire, twee films in de sneeuw én familiefilm

The Salt of the earth, Gooische Vrouwen 2, In order of disappearance en Mees Kees op de Planken worden deze week vertoond in het Filmhuis.  

The Salt of the Earth toont een portret van de gerenommeerde fotograaf Sebastião Salgado, bekend van projecten als ‘Workers’, ‘Other Americas’, ‘Africa’ en ‘Genesis’. Oscarnominatie voor beste documentaire.

In Gooische Vrouwen is Claire totaal veranderd als ze terugkomt uit Burkina Faso. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert.  Toch vertrekken ze samen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

In order of disappearance gaat over Nils, bestuurder van een sneeuwruimer in het winterparadijs Beitostølen. De zorgeloosheid van zijn bestaan eindigt abrupt wanneer zijn zoon vermoord wordt voor een misdaad die hij niet heeft begaan.Nils is uit op wraak en belandt zo in een wereld die hem onbekend is.

Mees Kees op de Planken is het derde deel over de leukste stagiair van Nederland. Zijn klas gaat een toneelstuk maken. Ze hebben er  zin in, tot ze ontdekken dat directrice Dreus een saai middeleeuws stuk heeft uitgekozen. Dan bedenkt Mees Kees iets anders, iets dat er toch een beetje op lijkt…

Kaarten ( €8,50 en kinderfilm €6,00) verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhuis, alle vestigingen van Theek 5 in Oosterhout en Dongen of via www.filmhuisoosterhout.nl. Het  Filmhuis is gevestigd aan de Heuvel 27, 4901 KB  Oosterhout.

In order of disappearance; Donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 januari om 21.30 uur www.filmhuisoosterhout.nl
In order of disappearance; Donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 januari om 21.30 uur www.filmhuisoosterhout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *