[NIEUWS] Ruim baan voor de Warande?!

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

 

Vandaag gingen de prominente deuren van de Warande speciaal voor belangstellende bezoekers tijdelijk open. Met een gemoedelijke groet en een verwijzing voor de looprichting, stonden medewerkers van de Warande de gasten hartelijk te verwelkomen. En het was maar goed dat er een looproute was gecreëerd, want het was een drukte van jewelste;  ruim 2300 mensen kwamen op de opening af! De bezoekers werden langs looppijlen en wist-je-datjes op een leuke manier rondgeleid langs de nieuwbouw. Verder hingen er her en der verspreid over de route professionele posters en overzichtelijke ontwerptekeningen. De belangstelling bleek ook erg groot te zijn.

Mooi ontwerp!

De gasten konden o.a. een promotiefilm bekijken van het ontwerp en het nieuwe (bouw)materiaal letterlijk voelen. Onder genot van een warm drankje werd er zo in ruime mate besproken hoe dit alles uit zou pakken. De mening die er vooral echode? “Het zwembad oogt vooral veel groter!” Dit is deels te danken aan het feit dat het ontwerp een grote U-vorm betreft, die bestaat uit een aaneenschakeling van raampartijen. Hierdoor is het lichtinval op de drie (binnen)zwembaden bijna maximaal. De binnenbaden van de Warande krijgen daardoor een aangename zweem van zéér grote buitenzwembaden over zich heen.

De banen zelf?

Over de individuele banen ook niets anders dan lof. Het eerste bad betreft een unieke combinatie van acht zwembanen, het tweede bad bestaat uit een speciale duikbak en het derde bad omvat een flexibele bodem, die het fundament vormt voor een peuterspeelbad of juist een invalidenbad. Het drietal banen is verder omgeven door een moderne en duurzaam gebouw vol met technische snufjes.  De buitenbaden en het 50-meterbad zullen in april al worden geopend, terwijl de andere binnenbaden nog even tot eind augustus moeten wachten. Al met al is er nu meer zwemwater voor minder kosten, in een nieuwe verfrissende setting. Dat belooft wat te worden aankomend zwemseizoen!

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Pablo van Gruijthuijsen

Ik wil graag mijn bijdrage leveren om Oosterhout als stad beter tot zijn recht te laten komen.

2 gedachten over “[NIEUWS] Ruim baan voor de Warande?!

  • 31 januari 2015 om 16:12
    Permalink

    Komen er zonnepanelen op dat dak? Leent er zich perfect voor.

  • 31 januari 2015 om 15:44
    Permalink

    Ziet er gaaf uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *