Stankoverlast in Oosterhout na aanvaring op Westerschelde

10922383_897602890280328_6042543170932960519_o

Vrijdagavond is er een aanvaring geweest tussen twee tankers op de Westerschelde. Bij deze aanvaring is de chemische stof styreen vrijgekomen welk sterke stank veroorzaakt in Zeeland en een deel van West-Brabant. Ook in Oosterhout is in verschillende delen van de stad de stank al waargenomen. De website Zeelandveilig meldt dat de stof styreen in een lage concentratie aanwezig is, waarbij geen gevaar is ook voor de volksgezondheid. Wel wordt er afgeraden over het strand te lopen. Ook contact met de huid kan gevaarlijk zijn.

Hoe lang de stankoverlast blijft is onbekend, maar door afname van concentraties wordt de overlast kleiner. De veiligheidsregio Midden- en West Brabant laat via Twitter weten dat als je last hebt van de stank het best ramen en deuren kan sluiten. Ook het uitzetten van ventilatiesystemen wordt aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *