BREKEND: V&D Oosterhout sluit haar deuren

Bron: Winkelstad Oosterhout
Bron: Winkelstad Oosterhout

Brekend nieuws uit Arendshof: V&D in Oosterhout gaat haar deuren sluiten blijkt uit een bericht van RTL. Het is de eerste vestiging van het concern die haar deuren moet sluiten nadat het concern in zwaar weer kwam.

De recente onrust onder verhuurders staat volgens een woordvoerder van V&D los van de sluiting in Oosterhout. Het zou een reguliere herschikking betreffen, onlangs is bijvoorbeeld een winkel in Uden opengegaan aldus V&D.

De kleine vestigingen van V&D lopen al langer risico. In 2003 is tijdens een reorganisatie een groot deel van de kleinere vestigingen gesloten. Daarbij ontsprong de vestiging in Arendshof de dans.

V&D wilde al in 2014 sluiten

In 2014 heeft V&D aan de eigenaar van Arendshof al duidelijk gemaakt dat zij het filiaal in Oosterhout wilden sluiten. Destijds was er nog geen andere winkel voor het grote pand beschikbaar, waarop de verhuurder heeft besloten om de huur fors te verlagen.

Nieuwe huurder Arendshof 2

In het nieuwe huurcontract stond een opzegtermijn van vier maanden. Dat doet vermoeden dat er een nieuwe huurder voor de oppervlakte van V&D is gevonden, en dat is ook bevestigd door een woordvoerder van V&D. De naam van deze nieuwe huurder is nog niet bekend.

Herplaatsing personeel

Het personeelsbestand van de Oosterhoutse V&D bestaat uit 16 fulltimers en een aantal hulpkrachten. V&D laat weten dat de personeelsleden de aanbieding krijgen om herplaatst te worden bij een andere vestiging. Zodra er meer nieuws is brengen wij dit uiteraard.

Update 1-4: H&M is de nieuwe huurder die in het pand van V&D komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *