[NIEUWS] Vanaf zaterdag wijkweek in activiteitencentra

Bron: https://www.activiteitencentra-oosterhout.nl/
Bron: activiteitencentra-oosterhout.nl

De drie activiteitencentra Dommelbergen, De Slotjes en De Bunthoef vieren feest. Na het opknappen van de gebouwen door de gemeente in 2014, wat de kwaliteit een positieve impuls heeft gegeven, is het nu tijd om alles wat de activiteitencentra kunnen faciliteren in het zonnetje te zetten. Mede daarom zijn er van zaterdag 21 tot zaterdag 28 maart volop dingen te doen.

Opening
De week wordt georganiseerd door Surplus Welzijn; verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de centra, in samenwerking met de gemeente, OIB, Theek5 en H19. Naast het onder de aandacht brengen van bestaande activiteiten en nieuwe initiatieven worden in de Wijkweek ook de handen uit de mouwen gestoken om een deel van de werkzaamheden die nog op de ‘kluslijst’ staan, uit te voeren. Op zaterdag 21 maart zal wethouder Janse de Wijkweek tot geopend verklaren door zich aan te sluiten bij de Antea Group, die vanaf 10.00 uur in de Bunthoef aan de slag gaat.

‘Actief op de manier die bij jou past’
De hele week vinden er uiteenlopende activiteiten plaats. Zo is er sport, spel en knutselen voor kinderen van vier t/m twaalf jaar in de Bunthoef op 21 en 25 maart en stelen de jongeren buiten de show bij Dommelbergen op 26 maart met Street to Meet. Daarnaast komt er deze week veel aan kunst en cultuur voorbij. Van een Marokkaans restaurant in de Bunthoef op 24 maart tot een taxatiemiddag voor kunstvoorwerpen op 21 maart in Dommelbergen, en op 28 maart een workshop schilderen en schrijven met als thema: Vrijheidskunst.

Sluiting
Na een week die gebruist heeft van de energie vindt de afsluiting plaats op zaterdag 28 maart in Dommelbergen. Wethouder Peters is vanaf 14.00 uur aanwezig bij het vervolg op de workshop van Pronkstilleven. Onder begeleiding van Godelieve Döll gaan de deelnemers foto’s die ze op 21 maart tijdens de eerste workshop op zeventiende-eeuwse wijze gemaakt hebben, bewerken met allerlei kunstzinnige materialen. Aansluitend begeeft wethouder Peters zich naar de Slotjes om een bescheiden bijdrage te leveren aan de puzzel, die als symbool van verbinding gelegd wordt.

Een overzicht van het gehele programma en aanvangstijden vindt u hier. Alle activiteiten tijdens de Wijkweek zijn gratis tenzij anders vermeld. Een aantal activiteiten vraagt om een aanmelding vooraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *