[SPORT] VV Oosterhout pakt punt tegen titelkandidaat in blessuretijd

VV Oosterhout zo1 - Uno Animo 2-2 05 22032015
VV Oosterhout dat de vorige drie wedstrijden winnend had afgesloten speelde deze middag thuis op het eigen Sportpark de Contreie tegen titelkandidaat Uno Animo uit Loon op Zand. In de uitwedstrijd tegen deze ploeg werd nog kansloos verloren, maar nu staat er een team dat vecht voor elke bal en zich niet zomaar opzij laat zetten.

De beide ploegen keken de kat uit de boom en zo verstreken de eerste tien minuten zonder kansen voor beide doelen. Na 11 minuten spelen een hoekschop voor VV Oosterhout. Yeswindum Gire nam deze hoekschop, zag Ron Heijmans vrij staan net buiten het strafschopgebied, deze krulde de bal in de kruising van het doel en liet zo de doelman kansloos 1-0. Uno Animo reageerde gelijk na deze achterstand en VV Oosterhout kwam een minuut later goed weg toen de vrij staande spits in het zijnet schoot. Uno Animo bleef steeds de aanval zoeken en had in deze fase het beste van het spel. Zo moest VV Oosterhout-doelman Ramon Everduim in de 20e minuut redding brengen na een hard schoot laag in de rechterhoek. In de 34e minuut was daar de gelijkmaker, VV Oosterhout kreeg de bal niet goed weg en de Uno Animo-spits schoot de bal na een scrimmage in het doel 1-1. Voor Uno Animo het sein om de VV Oosterhouters nog meer onder druk te zetten en op zoek te gaan naar de voorsprong. Die kwam er ook. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Uno Animo een gemakkelijk gegeven vrije trap op 18 meter van het doel. Een Uno Animo-speler schoot deze bal perfect in de kruising en tekende zo de 1-2 aan.  De scheidsrechter floot hierna gelijk af, ruststand 1-2.

In de tweede helft een gelijk opgaande strijd tussen twee ploegen die lieten zien te willen voetballen. Uno Animo was dicht bij hun derde treffer, maar de VV Oosterhout-doelman stond op zijn post en pareerde het schot. In de 73e minuut vloog de vlam in de pan. Een Uno Animo speler sloeg Jeffrey van Baal tegen de grond, en in het daaropvolgende opstootje kreeg Angelo Ernst een rode kaart voor duwen. De speler van Uno Animo bleef ongestraft en zo moest VV Oosterhout verder met tien man. VV Oosterhout gaf zich niet gewonnen, speelde met passie om een punt over te houden aan deze wedstrijd. Dat lukte in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Een voorzet van Ron Heijmans kwam op het hoofd van Martijn Timmermans die de bal in de kruising kopte en door deze goal het sportpark op zijn grondvesten deed schudden. Een verdiend gelijkspel voor VV Oosterhout dat zo een belangrijk punt pakt. Volgende week staat de derby tegen TSC op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *