The Theory of Everything in Filmhuis

the_theory_of_everything_02037707_st_9_s-low

Oscarwinnaar Eddie Redmayne schittert deze week in The Theory of Everything.  Daarnaast Despair als afsluiter van de boekenweek.  Verder nog Gluckauf van Hollandse bodem en voor de kinderen De Pinguins van Madagascar.

The Theory of Everything is het levensverhaal van de briljante astrofysicus Stephen Hawking. In de film komt zijn liefdesrelatie met Jane Hawking en zijn gevecht tegen de ziekte ALS aan bod. Hij is gebaseerd op de memoires ‘Travelling to Infinity: My Life with Stephen’ geschreven door Jane Hawking.

Despair: 1930. Een uit Rusland gevluchte fabriekseigenaar van Joodse komaf woont met zijn vrouw in Berlijn. Hij verkeert in een midlife crisis en lijdt aan een soort paranoïde schizofrenie.   Hij ontmoet een zwerver die sprekend op hem lijkt. Hij bedenkt een krankzinnig plan, voor zijn: ‘Reis naar het licht’.

Gluckauf: de mijnwerkersgroet voor een behouden terugkeer. Lei, een dolende vijftiger die onderaan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.

Voor de kinderen ook deze week: De Pinguïns van Madagascar die fladderen in de wereld van de spionage.

Kaarten ( €8,50 en kinderfilm €6,00) verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhuis, alle vestigingen van Theek 5 in Oosterhout en Dongen of via www.filmhuisoosterhout.nl. Het  Filmhuis is gevestigd aan de Heuvel 27, 4901 KB  Oosterhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *