[OPINIE] Alle alternatieven spelen Tennet/EZ in de kaart

Logo hoogspanningstrace Oosterhout © Gemeente Oosterhout
Logo hoogspanningstrace Oosterhout © Gemeente Oosterhout

Tennet en economische zaken grossieren in klassieke trucs om het verzet omver te krijgen. Na de informatieavonden zonder echte informatie en de zeer beperkte communicatie is nu ingezet op versplintering bij de actiegroepen.

De voorgehouden worst is erg vet. Alle actiegroepen krijgen zes weken om een goed tegenvoorstel te maken en onderbouwen. Elke groep is hier enthousiast mee aan de slag gegaan. De clubs focussen op het eigen standpunt en kruipen zo in een cocon. Weg is het overleg en de brede draagkracht, ieder voor zich, want iedereen claimt het idee te hebben.

Die zes weken zijn een farce. De tijd is veel te krap om alles optimaal te onderbouwen. De geboden ruimte is eveneens weinig waard, waarschijnlijk worden de onderzochte opties met een flauw briefje afgedaan. Geen winst voor de actiegroepen, wel voor Tennet en EZ. Zij zijn erin geslaagd een wig te drijven tussen de verschillende groepen.

En dat is de schade die blijft. Los van de tracékeuze waar niemand op zit te wachten is de solidariteit kwijt in de regio. Den Hout en Oosterheide in onmin, terwijl de boodschap gelijk is. Ga samen strijden, in plaats van elkaar in de haren vliegen. In Oosterhout geen hoogspanningsmasten: en we leefden nog lang en gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *