[FILMHUIS] Hollandse Films en expositie van Nederlandse kunstenares

Michiel de Ruyter, Het nieuwe Rijksmuseum, Mees Kees op de planken en Verlies niet de moed van Hella de Jonge, die na de vertoning geïnterviewd wordt. Aansluitend zal Freek de Jonge enkele liedjes ten gehore brengen. De foyer in het Filmhuis wordt gesierd door José van Gool.

Michiel de Ruyter is een epische avonturenfilm over het leven van Nederlands grootste zeeheld (1607-1676). Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Oranjeaanhangers en Republikeinen vechten om de macht. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen.

Mees Kees op de planken is het derde deel over de avonturen van stagiair Kees en zijn klas.

Verlies niet de moed is de afscheidsgroet van de grootmoeder van Hella de Jonge. In de film staat de familiegeschiedenis van Hella de Jonge en de relatie met haar vader centraal.

Het nieuwe Rijksmuseum is het resultaat van tien jaar lang filmen achter de gesloten deuren. In de film blijven de verbouwingsperikelen en de fietsonderdoorgang  niet onvermeld, maar het accent ligt op wat achter de schermen de hoofdzaak was én is: de kunst, al die jaren grotendeels opgeslagen in onafzienbare depots in de polder, en de mensen achter die kunst.

Wekelijks filmoverzicht ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief via de website www.filmhuisoosterhout.nl

Kaarten ( €8,50 en kinderfilm €6,00) verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhuis, alle vestigingen van Theek 5 in Oosterhout en Dongen of via www.filmhuisoosterhout.nl. Het  Filmhuis is gevestigd aan de Heuvel 27, 4901 KB  Oosterhout.

Michiel de Ruyter: zaterdag 4 april om 16.00 uur, woensdag 8 april om 10.30 uur (Kijkwijzer 12+) en donderdag 2, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 april om 20.15 uur (Kijkwijzer 16+)
Michiel de Ruyter:
zaterdag 4 april om 16.00 uur, woensdag 8 april om 10.30 uur (Kijkwijzer 12+) en donderdag 2, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 april om 20.15 uur (Kijkwijzer 16+)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *