Grote opkomst bij open klooster dag

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Gisteren openden het Caterinadal en de Onze Lieve Vrouwe Abdij even hun deuren voor publiek. Eventjes konden de bezoekers zich wanen door de indrukwekkende gangen en prachtige tuinen.

Maar voordat je zo’n klooster kon bezoeken moest je in de rij gaan staan, een erg lange rij om precies te zijn. De mensen speculeerden grondig over wat ze zouden gaan zien, want velen vinden het allemaal maar erg mysterieus.

De vrijwilligers hadden deze dag een belangrijke taak: zorgen dat de drukte geen probleem wordt. De één verwelkomde de bezoekers, terwijl de ander zorgden dat de bezoekers hun fiets kwijt konden.

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Eenmaal in het klooster had je de vrijheid om een praatje te maken met de nonnen of elke ruimte grondig te analyseren. Niemand zei dat je moest door lopen, de andere bezoekers duwden niemand weg, er hing een rustige en goede sfeer.

Bij de Onze Lieve Vrouwe Abdij werden vele mensen overweldigd door de grootte van de tuin, want het lijkt misschien klein van buiten, dat is het echter zeker niet. Het is net alsof je in het sprookjesbos loopt. Vele paadjes zijn er om te volgen, vele mensen kregen dan ook het vakantiegevoel. Misschien ook door het lekker weer.

Om vijf uur gingen de poorten weer dicht en gingen de nonnen weer rustig verder met hun kloosterlijke levens.

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *