Plezier en lekker weer op de Buitenspeeldag!

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Gisteren was de jaarlijkse Buitenspeeldag, de dag waar de straten worden afgesloten zodat de kinderen kunnen spelen op straat. Dit jaar viel deze dag in dezelfde tijd als de Avondvierdaagse, dus zal er een tweede Buitenspeeldag komen op 17 juni.

Het was een perfecte dag om buiten te spelen voor de kinderen. Zoals bij de Koningsdijk, daar hadden ze het thema Frozen gekozen. De film waar vele kinderen helemaal gek van zijn, het hele speelterrein was dan ook gevuld met spelletjes die te maken hebben met Frozen.

Verder konden de kinderen geschminkt worden en was er een bak gevuld met meloen, die geschonken was door de gemeente.

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Als je echter verder de straat in loopt valt er iets heel vreemds op, iets wat je in de zomer niet hoort te zien: sneeuw! Het was dolle pret bij de kar gevuld met het winterse goedje, want wie had dat gedacht: een sneeuwgevecht in de zomer!

Voor de kinderen is zo’n dag leuk, maar ook belangrijk. Kinderen spelen steeds minder buiten, gaan steeds meer achter de computer of Ipad zitten. Dan is het goed dat op zo’n dag de kinderen samen met hun ouders lekker kunnen spelen.

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *