Laatste loodjes voor De Blikken en Arkendonk

zwembad-arkendonk

Op 25 april was de grote opening van De Warande. Met twee overdekte baden, waarvan er één ook nog in twee delen te splitsen is, zijn Arkendonk en De Blikken vanaf dat moment overbodig.

‘Basisvoorziening’ De Blikken

Het zwembad is geopend in 1970 en mag dus op 45 jarige leeftijd met pensioen. Veel Oosterhouters zijn er nog met schoolzwemmen geweest, anderen hebben er leren duiken. Het gevoel van de jaren ’70 is er altijd blijven hangen, ondanks de vernieuwing van het zwembad met een RVS kuip.

In de toekomst worden er andere kunstjes uitgehaald in De Blikken. Het zwembad wordt door BOCK in gebruik genomen, zij gaan er een soort huis van de wijk van maken. Een mooi experiment om iets monofunctioneels als een zwembad hergebruikt te zien worden, de plannen ogen alvast goed.

Zwemparadijs Arkendonk

Een zwembad met een glijbaan spreekt alle kinderen aan. Dankzij Arkendonk konden kinderen begin jaren ’80 ook in een overdekt zwembad van de glijbaan. Het complex, dat bij de bouw geteisterd werd door branden, oogt tegenwoordig versleten. Aan de buitenkant komt de isolatie onder de dakplaten uit. De luxe van binnen heeft het bad nooit echt kunnen uitstralen.

Het bakstenen bolwerk met jaccuzi’s en zonnehemels gaat ook dicht, maar niet tegelijkertijd met De Blikken. Arkendonk sluit namelijk 13 juli. Wat ook onzeker is is de toekomst, want een spoedige afbraak lijkt er nog niet in te zitten. Verloedering ligt daarmee op de loer, en dat zou toch een treurig einde van de trotse dame zijn.

Nieuwe Warande

Op 25 april ging de vernieuwde Warande dus open. Voortaan met twee overdekte baden, waarvan één oude bekende. Het 50 meter bad en de duikkuil zijn voortaan binnen, maar met goed weer ook buiten. 29 augustus zal de entree voor de Warande gratis zijn en zullen verschillende activiteiten te doen zijn. Kortom, alle reden om in de gaten te houden wat het openingsprogramma jou te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *