Filmtip of afrader: Jupiter Ascending

Jupiter-Ascending-371x550

Titel: Jupiter Ascending
Genre: Sci-Fi, Avontuur
Director: The Wachowskis
Met o.a.: Mila Kunis & Channing Tatum
Verschenen: februari 2015
Duur: 127 minuten

Al een tijdje kijkt de afbeelding van de film Jupiter Ascending mij via Popcorn Time aan. Laatst besloot ik hem eindelijk te kijken en wat heb ik gelachen. En het is niet eens een komedie! Nee, verre van, maar waar heb ik dan zo om gelachen? Om de slechtheid van deze film. Hij was namelijk zo enorm slecht, dat het gewoon hilarisch was.

Allereerst de verhaallijn. Het is me nou nog niet duidelijk waar het nou eigenlijk om draaide en wat het verhaal nou eigenlijk is. Zo vaag, niet goed uitgewerkt en zoooo voorspelbaar. De gevechten zijn zo nep als de pest. Op een gegeven moment deelt iemand een trap uit, en degene die die trap zogenaamd incasseert, valt neer. Maar die trap was echt heel erg mis, dat zag je gewoon zo duidelijk. Op een gegeven moment is er ook een gevecht en dat duurt bijna 10 minuten. Ik denk dat de makers de memo ‘kort maar krachtig’ hebben gemist. Daarnaast speelt een deel van het verhaal zich af op de Aarde en soms is dat zoooo onrealistisch. Dat kan gewoon echt niet. En op een gegeven moment merkt de hoofdpersoon dat zelf ook op en dan worden gewoon overal dingen op gezocht. Zo slecht. Ik kreeg een beetje het idee dat het zo was van: wij willen een vette film maken met veel actie en oh, is het niet realistisch? Dan is *steekt vinger in de lucht* *aha* dit de oplossing. Het is gewoon helemaal niet goed doordacht.

De casting vind ik ook apart. De vrouwelijke hoofdpersoon kwam me al wel bekend voor, maar ik kon haar niet helemaal plaatsen. De mannelijke hoofdpersoon vond ik lelijk. Toen ik begon met deze recensie kwam ik erachter dat het dus Mila Kunis en Channing Tatum zijn! Normaal vind ik die twee hartstikke goede acteurs, maar nu was het echt bagger. Ik herkende ze niet eens! En dat die twee hun naam hieraan wilden verbinden… Echt zonde. Want ik kon hier niet eens iets aan opnoemen dat positief was eigenlijk. Op zich waren de special effects wel redelijk tof, maar het was zooooo over de top, dat het gewoon niet oké was. En doordat er zoveel slechte dingen in zaten, was het op een gegeven moment gewoon hilarisch. Ik snap niet hoe ze zo’n film hebben kunnen maken, waar is het mis gegaan?

Ik kan dan ook niet anders dan deze film gewoon 0,5 ster geven als beoordeling (niks is ook zo zielig, dus die 0,5 is puur voor de effort). Als je echt een film wil kijken die goed is en waar je van kan genieten, moet je hem niet kijken. Wil je iets met actie maar wil je tegelijk ook gigantisch kunnen lachen om allerlei slechte dingen, kun je deze film een kans geven

Beoordeling-halve-ster                                 Handtekening madelon           

 

 

The Book Diaries is een vrolijke blog met de focus op boeken, maar ook films en lifestyle komen voorbij. Je kan Madelon volgen via Facebook en haar website om als eerste haar blogs te zien!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *