[OPINIE] Mijn blik op ons Wosterhout

Pruvement 2015 010 (Medium)

Oosterhout is een veelzijdige stad en noemt zichzelf een familiestad. Toch als ik door onze straten loop, heb ik het gevoel dat ik iets mis in ons Wosterhout. 

Wat ik vooral jammer vind is dat dat één uur voor sluitingstijd van de winkels het vaak al akelig rustig is in de winkelstraten. Natuurlijk komt dat vooral door lege panden, maar ik denk dat het ook komt door de mentaliteit. Misschien moet zo’n winkelstad wel een hele andere functie hebben en een groot cultureel centrum worden. Dit is natuurlijk maar een hersenspinsel, maar het is wel een optie.

Ook las ik dat de Fever vertrekt en daarvoor een ander concept voor in de plaats komt. Een lounge en danceclub die Seven gaat heten, klinkt allemaal niet heel spannend en origineel. Echter verdient iedereen een kans en kan Seven de onderneming zijn die de Klappeijstraat goed gaat aanvullen, want nieuw publiek is toch echt wel nodig.

Ik wil graag afsluiten met twee dingen die me toch wel zorgen baart: Het Pruvement en Het Kaais Zomercarnaval. Het Pruvement is wat mij betreft toch wat achteruit gegaan en duurder moet het zeker niet worden, het lijkt wel dat steeds minder bezoekers komen naar dit toch wel leuk evenement. Maar dit evenement gaat tenminste nog door, helaas kan je dat van ons zomercarnaval niet zeggen. Het is erg jammer dat zulke evenementen ineens niet meer door kunnen gaan.

Het allerbelangrijkste is toch positief blijven, wij Oosterhouters hebben genoeg ideeën om van onze stad een unieke plek te maken!

2 gedachten over “[OPINIE] Mijn blik op ons Wosterhout

 • 19 juli 2015 om 12:35
  Permalink

  Ik herken dit helemaal. Ik hoor alleen maar moeilijke verhalen hoe het internet het de winkeliers moeilijk maakt. Klopt hoor, maar dat ga je niet meer terug halen. En dat ga je binnen het huidige concept ook niet meer winnen. Dat is een verloren strijd. De acceptatie van dat feit zou als een eerst punt moeten zijn.

  Denk dus “out of the box”. Wat kan je, wat het internet niet kan leveren!!

  Om te beginnen moeten we het concept van winkelcentrum een op de schop gooien. Centralisatie kracht en is nu grootste zwakte. Divergeer het centrum. Geef mensen ook andere redenen om naar het centrum te komen. Meer groen, parkjes, restaurants, bars weer mixen met de winkels. Cultuur weer tussen de winkels. En zo voort….

  Zal een uitdaging zijn, omdat in onze huidige maatschappij veel visie is vervangen door financieel bewind. En als Visé ontbreekt, nemen boekhouders de macht.. En we hebben in dit dorp heeeel veel boekhouders, maar helaas weinig leiders.

 • 18 juli 2015 om 17:33
  Permalink

  Laten we inderdaad positief blijven en zorgen dat iig
  Goed gecommuniceerd wordt wat er allemaal, wanneer te doen is in Oosterhout. Zelf hoop ik met MIO vanaf 3 augustus, mijn steentje bij te dragen aan de beléving in Oosterhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *