[OPINIE] Real-life obstacle run

Bron: www.wmoplatformdrimmelen.nl
Bron: www.wmoplatformdrimmelen.nl

Onlangs was er een Happy Hardcore Run op Sportpark De Contreie. Lekker jezelf uitleven terwijl je de meest lastige obstakels moet omzeilen. Misschien ontdek je, als je er even bij stilstaat, dan ook hoe het is om altijd geconfronteerd te worden met obstakels. Dan kan het dagelijks leven een hele puzzel worden.

Wie een been breekt ontdekt al snel dat op de eerste verdieping wonen lastiger is. Zeker als je in een gebouw zonder lift woont. Machteloosheid, ook al is het voor een paar weken, kan dan op de loer liggen. Gelukkig wordt je in de tussentijd ook handiger om het wel te regelen. Voor mensen met een beperking is een bezoek aan het centrum of het ziekenhuis niet altijd even eenvoudig. Terwijl de voorzieningen om je heen worden afgebouwd, wordt verwacht dat mensen zelfstandiger gaan leven.

Hoe kan je daar in de openbare ruimte een goede bijdrage aan leveren, zodat het leven net even wat makkelijker kan worden? Mooi voorbeeld zijn de alom aanwezige paaltjes en zogenaamde koepoortjes. Dit zijn objecten die in algemene zin al storend zijn, maar vaak geplaatst worden omdat er hinder voorkomt. Door de poortjes zo te plaatsen dat er geen fietser meer doorheen kan, is de route ook voor iemand met een beperking afgesloten.

Een toegankelijk Oosterhout is wat mij betreft een must. Zodat je ook met een beperking een goed leven kan leiden en de puzzel die verplaatsen heet wat eenvoudiger kan worden. Gewoon kunnen spelen, winkelen en recreëren in onze mooie stad. De bouwstenen zijn er, de netwerken zijn al gesmeed, nu nog spijkers met koppen slaan. Een mooie ambitie voor de komende jaren, de drempels echt weg gaan nemen.

Een gedachte over “[OPINIE] Real-life obstacle run

  • 18 juli 2015 om 16:52
    Permalink

    De zgn. Koepoortjes worden bij mijn weten altijd zo geplaatst dat een scootmobiel er door kan, even als een kinderwagen overigens ik dacht op breedte van 1 meter. Zo wordt de fietser attent daar niet te fietsen en iedere voetganger of persoon met beperking kan er goed door. Zo niet ff melden want men verzet ze zo! Heus zo slecht is het wat dit betreft niet in Oosterhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *