Filmtip of afrader: The Longest Ride

Titel: The Longest Ride
Genre: Romantiek, drama
Director: George Tillman Jr.
Met o.a.: Scott Eastwood en Britt RobertsonThe-Longest-Ride-372x550
Verschenen: april 2015
Duur: 139 minuten

Ik keek enorm uit naar The Longest Ride. Films naar een boek van Nicholas Sparks vind ik doorgaans erg goed en deze had enkele aspecten die ik meestal wel echt kan waarderen. Vooral het westernaspect maakte dat ik deze film echt super graag wilde zien en ook een eBook aanschafte. Daarnaast zag de trailer er veelbelovend uit. Mooie beelden en leuke hoofdpersonen.

Ik vond de film super leuk beginnen. Een meisje wordt door haar vriendinnen meegesleept naar een bull riding event en daar ontmoet ze een leuke jongen. Ik moest vooral enorm lachen toen die jongen haar kwam ophalen voor een date. Stel je voor: een typische cowboy met een buckle belt, cowboyhoed en -laarzen… op een universitaire campus, met een bosje bloemen. Ik moest echt lachen!

Het verhaal vordert en het verhaal van de oude man die de hoofdpersonen redden op de weg, mengt zich erin. Dat vond ik aan de ene kant een mooi verhaal. Het is gewoon een super mooi liefdesverhaal. Aan de andere kant vond ik het een beetje irritant, omdat het voor mijn gevoel het verhaal van Sophia en Luke een beetje in de weg staat. Ik heb namelijk het gevoel dat er veel meer verhaal achter hun doen en laten zit dan we in de film te weten komen. Vooral bij Luke heb ik het gevoel dat er meer achter zijn verhaal zit dan ik nu te zien krijg. Vooral achter de reden waarom hij het bull riding niet op wil geven.

Verder vond ik ook het einde niet zo sterk. Wel mooi, maar het was voor mijn gevoel een beetje afgeraffeld ofzo. Ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven. Eigenlijk is het een happy end en komt alles op z’n pootjes terecht. Maar ik vind dat er wel iets meer in had gezeten dan nu.

Qua filmtechnieken was deze film echt super. Er is gebruik gemaakt van allerlei verschillende technieken en de beelden zijn echt schitterend! Mooie landschappen, mooi licht, gefilmd vanuit de juiste hoeken. Echt een genot om naar te kijken.

Ik wil de film graag 3,5 sterren geven. Hij is super mooi gemaakt. De casting is goed en de film zit goed in elkaar. Buiten het feit dat ik vond dat er in het verhaal van Sophia en Luke meer had gezeten en dat ik het eind liever anders had gezien, heb ik genoten van deze film!

beoordeling-35-ster  Handtekening madelon

 

 

 

The Book Diaries is een vrolijke blog met de focus op boeken, maar ook films en lifestyle komen voorbij. Je kan Madelon volgen via Facebook en haar website om als eerste haar blogs te zien!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *