[NIEUWS] Oosterhoutse scholiere ontwerpt school van toekomst

Jasmijn

De Oosterhoutse scholiere Jasmijn Blijelevens (16) van het Sint-Oelbertgymnasium doet mee aan een onderwijswedstrijd. In deze wedstrijd is het bedoeling om een nieuw onderwijssysteem voor Amsterdam te ontwerpen. De gymnasiaste heeft in haar ontwerp, ‘Een écht VWO’, de nadruk gelegd op zelfstandigheid en projecten.

De basis van Jasmijn haar idee is dat het onderwijs echt past bij de leerling. Dat wil ze onder andere doen door een takenlijst, die voor elke leerling anders is. Verder wil ze de lessen effectief indelen, zodat de scholieren tijd genoeg hebben voor huiswerk en projecten en thuis genoeg vrije tijd hebben. ‘het is volgens mij immer onzin dat een groep van 30 leerlingen de hele school door moet lopen om les te krijgen van 1 persoon.’

Om door te gaan naar de finale heeft ze stemmen nodig. Stemmen kan door te liken of tweeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *