[STELLING] Moeten de terrassen op de markt rookvrij worden?

Eigen bewerking - OokvanWosterhout

Eigen bewerking – OokvanWosterhout

Roken is al een tijdje niet binnen toegestaan in de horeca. Op terrassen kan en mag het nog gewoon, er zijn geen beperkende regels. Uit een enquête van RTL Nieuws bleek dat een meerderheid van de Nederlanders voor een rookverbod op het terras is.

Sommige zaken hebben zelf als rookvrije zones op hun terrassen. Een voorbeeld is het Tilburgse café Anvers wat deels rookvrij is geworden met 25 van haar 125 zitplaatsen.

In Oosterhout is nog geen sprake van rookvrije terrassen, maar wat vind jij: moet een deel van de markt rookvrij worden? Of vind je dat rokers buiten gewoon moeten kunnen roken?

10 gedachten over “[STELLING] Moeten de terrassen op de markt rookvrij worden?

 • 12 november 2015 om 09:58
  Permalink

  In hoeverre zal je zien dat mensen echt niet zullen roken op het terras. Mensen zullen gewoon op den duur over gaan op een E-Sigaret. Met andere woorden zal het probleem gewoon verplaatst worden. Het is allebei niet gezond. Ben bang dat je roken nooit van het terras af zal kunnen krijgen. Komende 10 jaar sowieso niet.

 • 5 oktober 2015 om 08:35
  Permalink

  In het kader van de volksgezondheid: Ja! Dat sommige mensen slachtoffer zijn van deze verslaving, is al erg genoeg. Zadel anderen er dan niet mee op door ze te laten meeroken. Voor mij is een rookwalm reden om op sommige terassen juist NIET te gaan zitten. Zou het dan ook van harte toejuichen als terrasgangers worden bevrijd van die gifwalmen. Iedereen verdient een rookvrij terras.

 • 4 oktober 2015 om 16:11
  Permalink

  de mensen die klagen over de rook van andere die moeten dan zelf maar binnen blijven zitten met de ramen en deuren dicht hebben ze er ook geen last van .ik ben een roker ,maar ik ben niet egoistisch en ik ben gen tokkie ik vind dit heel discriminerend .degene die meestal zelf hebben gerookt en nog harder hebben gestoomd dan andere klagen het meeste .als mijn buren zouden zeggen dat ik niet meer mag roken in mijn tuin dan gaat hij /zij maar binnen zitten .roken op het terras als dat niet meer mag gaat heel veel horeca ondernemers de kop kosten .Er hebben toen met het rookverbod binnen al heel veel gelegenheden moeten sluiten .Dit gaat echt te ver in nl .Als ik ergens niet mag roken bij iemand binnen zoals bij mensen die astma of iets dergelijks hebben kan ik dat begrijpen en rook ik niet ,dus dat wij rokers egoistisch zijn vind ik niet passend .

 • 27 augustus 2015 om 11:52
  Permalink

  We moeten niet doorschieten met het rookverbod!
  Daar waar gegeten wordt kan men toch gewoon rekening houden met elkaar! Leven en laten leven!

 • 25 augustus 2015 om 22:41
  Permalink

  Weg met rokers op de markt! Vaak zijn het tokkies die er voor zorgen dat je vieze rook in je gezicht krijgt als je lekker aan het eten bent. Ze zadelen je op met hun troep.

  Een verbod zou goed uitkomen, waarom niet de hele markt rookvrij maken?!

 • 25 augustus 2015 om 19:02
  Permalink

  Rokers zijn over het algemeen erg egoïstisch die weinig rekening houden met anderen. Een verbod trekt mensen naar het terras die anders wegblijven. Niets is lastiger dan de rook van een ander in je gezicht krijgen. Totaal verbod zou geweldig zijn.

 • 24 augustus 2015 om 23:15
  Permalink

  Iedereen moet buiten mogen roken. Zelf ben ik al een jaar gestopt, maar dat wil niet zeggen dat niemand meer mag roken. Is de verantwoordelijkheid van de roker zelf. En dat andere mensen daar last van hebben….vergezocht. Buiten valt dat reuze mee.

 • 24 augustus 2015 om 21:55
  Permalink

  Roken op terrassen waar gegeten wordt, zoals de restaurants moeten of gescheiden gedeeltes gemaakt worden (rokers en niet-rokers) of anders geheel verboden want zelf eet ik niet graag naast een tafeltje waar gerookt wordt omdat as en rook alle kanten op waaien. Op de terrassen van cafés moet gewoon gerookt kunnen worden dat hoort er bij.

 • 24 augustus 2015 om 20:29
  Permalink

  Nee! Dat zal meer mensen weghouden van de terrassen. Buiten is buiten en daar moeten mensen gewoon kunnen roken. Wanneer mensen niet in de rook willen zitten gaan ze maar naar binnen.

 • 24 augustus 2015 om 19:30
  Permalink

  Nee de nietrokers zuren het meeste
  Je word gediscrimineerd om het feit dat je rook. Of je wil dat nog meer failliet gaan dan zou ik zeggen ja. Rook vij terras help alles naar de knoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *