Boels Ladies Tour beleeft erg regenachtige dag

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Vandaag werd de vierde etappe van de Boels Ladies Tour gehouden hier in Oosterhout. Prom Oosterhout had de eer om deze etappe tot in de nopjes te verzorgen.

Het ging vandaag om een tijdrit. De wielrensters moesten het parcours zo snel mogelijk afleggen om zo veel punten te krijgen. Hoe meer punten hoe beter je het doet in het klassement. Maar voordat de top van de vrouwen van start gingen, waren de amateurs aan de beurt. Zij mochten vanaf 13:00 starten, elke minuut mag een

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

team vertrekken. Dit om elkaar niet in de weg te fietsen. Zo ook deden de wethouders mee, die toch wel met een redelijke snelheid de finish over gingen.

Om 15:00 ging de vierde etappe van 11,4 kilometer van start. De vrouwen moesten omgaan met flinke buien en scherpe bochten. Helaas kwam hier bij dat sommige vrouwen de verkeerde afslag namen net voor de finish en zo hun goede tijd wel konden vergeten. En als je denkt dat ze dan alle obstakels hebben gehad, dan heb je het mis. Net na de finish had een opblaasboog het begeven en werd met handen omhoog getild om de wielrenster eronder door te laten.

Boog begeeft bij finish
Boog begeeft bij finish

De winnares van deze etappe werd wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer. Zij kwam over de finish met een tijd van 14.38 minuten. Hiermee is Brennauer de nieuwe leidster in het klassement.
De volgende etappe is in  Gennep.

Alle leidsters #Hollandladies Tour zojuist op het podium in #Oosterhout. Lisa Brennauer wint tijdrit. @BestuurPROM pic.twitter.com/zdP93SApSv

— Theo Peeters (@TheoPeeters5) 4 september 2015

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *