Filmtip of afrader: Home

Titel: HomeHome
Genre: Animatie
Director: Tim Johnson
Met stemmen van o.a.: Jim Parsons, Rihanna en Jennifer Lopez
Verschenen: april 2015
Duur: 94 minuten

Home is een nieuwe animatiefilm van Dreamworks die het verhaal vertelt van Oh. Oh is een Boov en samen met de andere Boov’s is hij op de vlucht. Daarbij belanden ze op de planeet aarde. Ze plaatsen alle mensen in Australië en de Boov nemen de rest van de wereld over. Ze zijn echter één iemand vergeten naar Australië te verbannen: Tip. Oh is een buitenbeentje en anders dan de andere Boov. Dan begaat hij een grote fout en moet hij op de vlucht. Hij ontmoet Tip en hij gaat Tip helpen om haar moeder te vinden. Samen met de kat Pig beleven ze avonturen.

Home is echt een heerlijke animatiefilm! Allereerst vind ik de Boov ontzettend grappig bedacht en het zijn zulke schattige wezentjes! Ze hebben iets van zes pootjes, armen met vier vingers en ze hebben gekke oren die opkrullen. En voor elke emotie hebben ze een andere kleur. Verder zijn het eigenlijk hartstikke simpele figuurtjes, maar daardoor zijn ze juist ook heel schattig.

De film bevat een enorme lading humor waar ik echt van genoten heb. Sowieso genoot ik van de onwetendheid van de Boov. Als ze de planeet bestormen bepalen ze of bepaalde dingen bruikbaar zijn. Een Boov probeert uit te vogelen hoe een fiets werkt, dat lukt hem niet en vervolgens verdwijnen alle fietsen. Evenals prullenbakken en ook wc’s worden bestempeld als ‘useless‘. Ook Oh is heerlijk. Hij is zo onschuldig maar doet de mafste dingen. Een kookboek gaat hij letterlijk koken bijvoorbeeld. Daarnaast is de manier waarop hij praat ook hilarisch.

De film is verder ook erg mooi gemaakt. Ik vind de verhaallijn erg goed. Het is een hele simpele film, maar toch met een mooie boodschap. Het gaat vooral over vriendschap. Hoe belangrijk dat is en dat je dat moet waarderen, maar ook dat je nooit alleen bent. En dat vind ik erg mooi gedaan.

Daarnaast is de film ook goed van kwaliteit. De animaties zijn super mooi gemaakt en de bekende plaatsen waar Oh en Tip komen zijn heel goed nagemaakt. Daarnaast zitten er leuke verzinsels in en is er origineel omgegaan met de realiteit door ze net een tikkeltje fantasie te geven om de film net iets meer te geven.

Al met al verdient deze film absoluut vier volle sterren. Het is een heerlijke (familie)film die je absoluut laat lachen. Super gemaakt en je tijd absoluut waard.

Beoordeling-4-ster-e1436516431527Handtekening madelon

 

 

The Book Diaries is een vrolijke blog met de focus op boeken, maar ook films en lifestyle komen voorbij. Je kan Madelon volgen via Facebook en haar website om als eerste haar blogs te zien!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *