[FILM] Filmptip of Afrader: Kingsmen

Titel: Kingsman
Genre: Actie, AvontuurKingsman
Director: Matthew Vaughn
Met o.a.: Colin Firth, Taron Egerton en Samuel L. Jackson
Verschenen: februari 2015
Duur: 129 minuten

Er zijn tal van mensen geweest die tegen me zeiden: ‘Weet je welke film je echt eens moet kijken, Kingsman.’ Het duurde even, maar nu heb ik hem eindelijk gekeken. En wat een leuke film! Het is een film met een heerlijke lading Engelse humor, waarbij ik vaak dacht: WTF. Daarnaast is het een grappig verhaal met een enigszins onverwachtse twist richting het eind. Een leuke cast en goed gemaakt.

Het verhaal deed me in het begin een beetje denken aan wat verhalen die wel kennen zoals Ender’s Game en Divergent. Een groep ‘jongeren’ wordt geselecteerd en volgt een intensief trainingsprogramma waarbij ze enorm op de proef worden gesteld. De hoofdpersoon is een beetje het pispaaltje van de groep, maar is uiteindelijk wel een van de besten. Toch loopt het daarna niet zoals je misschien zou denken en dat vind ik fijn. En dan met de onverwachtse twist richting het eind maakte dit mede tot een zeer vermakelijke film.

Maar wat nog meer bijdroeg aan het feit dat dit een vermakelijke film is, is de flinke dosis Britse humor. Lekker droog. Ik wil de grapjes nu niet verklappen, daarvoor moet je de film zelf maar kijken, maar ik vond het echt grappig. Verder vind ik de beelden ook erg goed gemaakt. Alles ziet er echt uit, ook de dingen die een futuristisch tintje hebben. En dan de casting, die ik ook erg goed vond. Eén van de hoofdrollen wordt ingevuld door niemand minder dan Colin Firth. Een acteur die ik sowieso echt een enorme klasse vind hebben en deze rol speelt hij ook weer absoluut overtuigend. Geweldig gewoon. De andere hoofdrol is weggelegd voor iemand die ik helemaal niet kende, maar ook hij komt heel goed over op het scherm. Hij speelt zijn rol met overtuiging en zet zijn personage perfect weg.

Ik ga deze film een mooie score van 4 sterren geven. Ik vond het een erg leuke film om een keer te kijken. Vol met humor en actie. Goede acteurs en een niet al te voorspelbare verhaallijn. Mocht je deze nog niet gezien hebben, kan ik hem zeker aanraden.

Beoordeling-4-ster-e1436516431527Handtekening madelon

 

 

 

The Book Diaries is een vrolijke blog met de focus op boeken, maar ook films en lifestyle komen voorbij. Je kan Madelon volgen via Facebook en haar website om als eerste haar blogs te zien!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

4 gedachten over “[FILM] Filmptip of Afrader: Kingsmen

 • 27 september 2015 om 20:13
  Permalink

  Goed om te horen!

 • 27 september 2015 om 14:10
  Permalink

  Conclusie:
  Het was een enorm gave film om te zien. Actie/Humor is zeker mijn ding!

 • 26 september 2015 om 19:59
  Permalink

  Overigens is de titel: Kingsman: The Secret Service

 • 26 september 2015 om 19:43
  Permalink

  Ben hem nu aan het downloaden.
  Kijken of je tip overeenkomt met mijn smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *