[NIEUWS] Discussieavond over cultuurbeleid goed bezocht

DSC_0009

Afgelopen dinsdagavond 29 september 2015 vond de Onconferentie plaats, een bijeenkomst die Cultuur 3.0 als thema had. De avond werd geopend door gastspreker en universitair docent Hans van Driel (Tilburg University), die een oratie hield over een veranderende samenleving, vervagende grenzen door digitalisering en de opmars van de individu – een mix die mede heeft geleid tot een herziening van het huidige cultuurbeleid.

Deze nieuwe ‘Cultuur 3.0’ stoelt op een samenlevingsvorm waarbij instituties naar de achtergrond verdwijnen en waar gewone burgers zelf meer invloed kunnen uitoefenen op in dit geval de cultuurnota. De grote vraag die deze avond opkwam was hoe men cultuur 3.0 in goede banen kan leiden.

Er waren vooraf acht stellingen bedacht, maar men kon zelf ook stellingen toevoegen. In drie rondes konden mensen op basis van hun interesse en expertise hun eigen geschikte tafel uitzoeken waar ze met de ander in discussie konden treden. De avond werd goed bezocht door onder meer politici, koplopers van diverse Oosterhoutse culturele instellingen, kunstenaars en andere cultuur-geïnteresseerden.

Pablo van Gruijthuijsen

Ik wil graag mijn bijdrage leveren om Oosterhout als stad beter tot zijn recht te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *