[OPINIE] Wat willen we nou eigenlijk met onze binnenstad?

 

© Ook van Wosterhout
© Ook van Wosterhout

Laten we even heel eerlijk zijn, H&M is nou niet echt een toevoeging. Als we in ieder geval kijken naar de topzaken die wij hier in Oosterhout hebben/hadden. Deze immense keten neemt meteen een groot deel van Arendshof twee in beslag, dus daar hoef je eigenlijk ook niet meer echt te komen.

Het is een lange gang geworden waar weinig winkels zijn en nogal deprimerend over komt. Natuurlijk vele panden krijgen ze maar niet gevuld, maar dat ligt natuurlijk ook een beetje aan hun egoïstisch hoge huurprijzen.

Lege panden vullen met grote ketens is in ieder geval niet de oplossing. Goedkope kleding en spullen is altijd leuk, maar de speciaalzaak die ernaast zit is er wel de dupe van. Laten we het dan niet hebben over de uitstraling van Oosterhout die alleen maar minder wordt.

Eigenlijk moeten we meer gaan werken aan onze uitstraling. Misschien een simpele oplossing zijn bloembakken (indien ze niet worden gesloopt) of mooie bankjes (in plaats van boomstammen). Maar dit zijn alleen maar hersenspinsels. Wat zou volgens jou de stad opfleuren?

2 gedachten over “[OPINIE] Wat willen we nou eigenlijk met onze binnenstad?

  • 30 september 2015 om 09:42
    Permalink

    Met negativisme schieten we niks op. Laten we blij zijn met H&M, zij vinden Oosterhout blijkbaar genoeg de moeite waard. Als wij Oosterhouters dat nou óok vinden, en ” gewoon ” weer wat vaker onze eigen winkels bezoeken, en positief praten over ons mooie storp, dan wordt het binnen no time weer gezellig!

  • 29 september 2015 om 16:40
    Permalink

    Een grote sloophamer kan de boel opfleuren. En de stad weer opbouwen zoals deze in de jaren 70 gesloopt is! Wat ook gesloopt mag worden is de houding van bepaalde mensen die maar niet in willen zien dat een winkelcentrum van deze omvang ten eerste veel te groot voor Oosterhout en daarnaast niet meer van deze tijd is. Iedere poging dit te redden is trekken aan een dood paard. Het gaat toch niet meer vooruit! De wanstaltige begin jaren 90 looks van Arendshof 2 die als een puist het centrum van Oosterhout vervuild en de broeikas die ooit een leuk winkelcentrum met flink wat mooie hoge bomen was… nee het is echt uit de tijd. Vul de winkels in de Arendsstraat op met degenen die echt willen blijven en haal dan de hamer er door heen. Oh de febo.. die kan mooi in de Klappeij geplaatst worden daar staat zat leeg en een goede friettent na het stappen missen we daar al jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *