Beleef de Kinderboekenweek in bibliotheek Oosterhout!

Schermafdruk-2015-05-16-22.29.10

Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. Ieder kind zit vol met vragen. De Kinderboekenweek staat dit jaar met het thema ‘Raar, maar waar!’ in het teken van wetenschap, natuur en techniek. Van woensdag 7 t/m 18 oktober zijn er bij Bibliotheek Theek 5 leuke activiteiten voor kinderen, zoals 3D voorlezen en “reis langs de sterren.”

Stap in het verhaal! 6+
Een nieuw interactief leesconcept met een wauw-effect. Door met de camera van de smartphone of tablet over het boek te gaan komt het boek, in 3D tot leven en kunnen kinderen mee op een virtuele ruimtereis. Kom op zaterdagmiddag 17 oktober om 15.00 uur naar de bibliotheek en geniet van het verhaal! Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Een reis langs de sterren!
Tijdens de activiteit ‘Een reis langs de sterren’ leren kinderen alles over het heelal en gaan daarna zelf een lichtgevende sterrenhemel maken. Ga op zondagmiddag 11 oktober om 14.00 uur op ‘warp-snelheid’ steeds dieper het heelal in en maak de geboorte van nieuwe sterren mee. Een middag vol wetenschap, speciaal voor nieuwsgierige kinderen van 7 t/m 12 jaar! Aanmelden kan (gratis) in de bibliotheek of via www.theek5.nl.

Workshop voor jonge wetenschappers
Altijd al een robot willen leren maken? Op woensdagmiddag 7 oktober om 13.30 uur of om 15.15 uur in de bibliotheek in Oosterhout is het mogelijk! Ontvang na de workshop robot maken een Cinekid Media Academie Diploma! Op zaterdagmiddag 10 oktober om 14.00 uur kunnen ook ouders samen met zoon/dochter al deelnemen aan de workshop 3D printen. Aanmelden via www.theek5.nl en in de bibliotheek.

Gek op dansen?
Kom op woensdagmiddag 14 oktober naar de bibliotheek in Oosterhout en dans om 14.00 uur met de leerlingen van h19 mee met de (te) gekke dans. Natuurlijk kunnen alle belangstellenden de dansuitvoering komen bekijken.

Bekijk het activiteitenoverzicht op www.theek5.nl/kinderboekenweek of haal de flyer in de bibliotheek.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *