[OPINIE] Nieuwe kansen voor de woonboulevard

Meubelboulevard - © www.vanhaperen.nl
Meubelboulevard – © www.vanhaperen.nl

Zo staat de boel jaren enigszins troosteloos voort te bestaan en ineens duiken er van allerlei kanten kansen op. Het gaat uiteraard over de woonboulevard. Destijds is er geblogd over de kansen die zo’n meubelboulevard 2.0 zou kunnen bieden en nu wil Praxis een winkel van 4.000 m2 openen op de plaats van de Arriva-remise. Tegelijkertijd sloot Emerpark haar Citroënvestiging en staat er ook nog een benzinestation waarvan iedereen het wel eens is dat die niet meer nabij woonwijken thuishoren.

Anno 2010…
Als we terugkijken naar de blog die in 2010 geschreven is, worden er aardige opties geopperd, waarvan anno 2015 eigenlijk alleen de komst van Aldi nog reëel zou kunnen zijn. In alle andere genoemde branches is grote kaalslag geweest, waardoor het behouden van die zaken in het centrum momenteel veel belangrijker zijn.

Balans
Voor Action is al eens een verruiming van het bestemmingsplan gedaan, en ik denk dat dat voor Aldi ook goed mogelijk is, ze zijn bij de gemeente immers toch ook al voor Praxis bezig.  Wel maak ik mij zorgen over de Karwei, die waarschijnlijk niet kan opboksen tegen een grote Praxis. Deze winkel is letterlijk op een postzegel gebouwd en is erg gelimiteerd in de uitbreidingsmogelijkheden omdat de bouwmarkt ook nog moet voldoen aan de parkeernormen. Als een grotere Praxis mag, misschien dan ook 500 m2 voor Karwei erbij, om de balans erin te houden.

Erfgoed & Aldi
Dan nog het vertrekkende Emerpark. Wie alle rommel rond de werkplaats afbreekt, dus inclusief de benzinepomp, treft een mooi oud gebouw aan met karakter. Dat zou de basis moeten zijn van een nieuw deel woonboulevard waar de eerder genoemde Aldi een mooie plek zou kunnen vinden. De ervaringen met de nieuwe Aldi in Strijen smaken ook voor Oosterhout-Zuid naar meer.

Aanvullend op het centrum
Concurrentie voor het centrum? Ik denk het niet omdat op de mogelijke Aldi en Action na de branchering van woonboulevard nog steeds is gericht op wonen. De komende jaren vormen de impuls voor dit toch wat desolate gebied, waarbij het gelijk een stuk veiliger zou worden als de benzinepomp zou verdwijnen. Kansen voor iedereen, nu moeten ze alleen nog gegrepen worden.

5 gedachten over “[OPINIE] Nieuwe kansen voor de woonboulevard

 • 6 december 2015 om 22:37
  Permalink

  Nee het benzinestation moet blijven de enige in de omgeving die lpg verkoopt .

 • 8 oktober 2015 om 16:09
  Permalink

  Goed bezig! Dit is mooi bereikbaar en je hoeft de binnenstad niet in. De tijd dat je ging winkelen in de stad voor zulke zaken is al heel lang verleden tijd.

 • 7 oktober 2015 om 20:23
  Permalink

  vooral zo doorgaan heb je straks helemaal geen winkels in het centrum, het gemeente bestuur moet nu eindelijk maar eens stoppen met de verruimingen van de verkoop m2 detailhandel volgens mij hebben we al te veel meters detailhandel

 • 7 oktober 2015 om 19:14
  Permalink

  Wat een onzin, troosteloos is het zeker niet voor een woonboulevard. En de benzinestation staat op een goede plek. zeker geen autorijder?

 • 7 oktober 2015 om 18:56
  Permalink

  Mooie ideeën. Weinig tegen in te brengen. Iedereen blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *