De Heuvel als culinair centrum!

Oosterhoutse Heuvel
© Joeri van Etten

Kort geleden werd bekend dat naast Perron een nieuw restaurant zal verrijzen. Het restaurant zal vooral pizza’s en pasta’s op het menu hebben, en het gaat de naam Barbaresco krijgen. Dit zette me aan het denken, want de Heuvel krijgt steeds meer sfeer en culinaire smaken, maar wordt dit dan ons nieuwe culinaire centrum?

Groei
Vanaf een paar jaar zijn er al verschillende horecagelegenheden verschenen op de Heuvel. Geef ze eens ongelijk, het is van zichzelf al een sfeervolle plek met mooie ouderwetse panden. Er is toch een ding dat ik het allerleukst vind: De verschillende culturen die worden aangeboden. We hebben van alles wel wat op de Heuvel, en er komen steeds meer culturen bij! We hebben nu al Italiaans, Japans, Indonesisch en Hollands.

Parkeren
De Heuvel is ook de plek waar veel mensen parkeren om te gaan shoppen. Heel handig natuurlijk, want de mensen kunnen ook meteen dicht bij de restaurants parkeren. Toch wordt er vaak gespeculeerd over plannen om de Heuvel te verbouwen en er weer een plein van te maken. Het lijkt mij heel een interessant idee, maar of er dan genoeg parkeerplaatsen overblijven is nog maar de vraag. Natuurlijk wordt er momenteel een nieuwe parkeergarage gebouwd, maar als Oosterhout weer gaat aantrekken dan hebben we er toch veel meer nodig?

Plein
Laten we even wat dieper op dit idee ingaan. Ooit is er een plan gemaakt om zo’n beetje de hele stad te verbeteren, maar vele van deze plannen zijn niet uitgevoerd. De Heuvel zou volgens dit plan worden omgebouwd tot een plein, dat zou veel ruimte voor horeca moeten opleveren. Dus stel je voor: de Heuvel wordt een voetgangersgebied en om het plein heen zitten verschillende restaurantjes die allemaal wat anders aanbieden. Hoe lekker zou het dan zijn om op het terras te zitten, zonder de stank en het geluid van auto’s?

Jouw beurt!
Natuurlijk heb jij ook ideeën wat je allemaal kan met deze prachtige plek! Laat het weten in één reactie en welk restaurant, die zich op de Heuvel bevindt, is volgens jou echt een aanrader?

9 gedachten over “De Heuvel als culinair centrum!

 • 5 oktober 2015 om 21:52
  Permalink

  Zeker auto vrij! Dat had jaren geleden al moeten gebeuren. Kijk naar Breda, zo gezellig, ook auto vrij. Zo,n mooie heuvel met zijn kinderkopjes en bomen. Breda leeft, met zijn mooie markt. Oosterhout is uitgestorven in t weekend. Zo jammer! Ik zeg: autovrij!

 • 5 oktober 2015 om 17:20
  Permalink

  Niet autovrij! Denk toch eens aan mensen die niet zo goed ter been zijn. Dat zijn er steeds meer.

 • 5 oktober 2015 om 11:07
  Permalink

  Gaan we hiermee nog meer horeca toe laten in centrum. Met als gevolg horeca Markt en Klappystraat Bloeit dood! Er kan ook teveel horeca zijn, kijken ff naar teveel winkeloppervlak!

 • 5 oktober 2015 om 09:01
  Permalink

  Ik weet niet hoe iedereen er op komt dat er te weinig parkeerplaats is! Er is zat parkeerplaats, alleen erin en eruit rijden in zo’n parkeergarage is voor sommigen wat lastig waardoor er rijen ontstaan. En iedereen wil ook in dezelfde garage staan, je zou eens 100 meter verder moeten lopen…. Als de parkeergarages altijd vol stonden dan zou de leegstand in Arendshof niet zo groot zijn!

  Ik ben zelf heel blij dat de markt autovrij gemaakt is. Vreselijk als je lekker op een terrasje zit te eten en er komen steeds auto’s lang gereden. Of het vieze blik verpest je beeld op wat eigenlijk een heel mooi plein is, wat nu bij de heuvel het geval is.

 • 4 oktober 2015 om 22:07
  Permalink

  Ben wel een voorstander om de heuvel autovrij te maken. Maar er is al een te kort aan parkeer plaatsen in oosterhout komt wel een parkeergarage bij maar die heeft net genoeg plek voor de plekken die verdwijnen. Zo kan je straks links van het hotel nie meer parkeren komt een park en ook de plaatsen rond de kerk en de bussel zijn weg. Misschien is het een idee om het parkeer veld op slotjes veld te vergroten en meer reclame te maken dat je daar gratis kan staan. Mischien dat je zelfs voor een kleine vergoeding en busje naar de heuvel kan laten rijden.

 • 4 oktober 2015 om 21:55
  Permalink

  Heel snel uitvoeren dit plan! Super mooie locatie, die het verdient om auto vrij te zijn. Een leuke zaak als Mad Hat zou het ook goed doen op de Heuvel. Vernieuwend en fris! Persoonlijk zou ik daar heel graag zitten en genieten van een Starbucks koffie…. Ach, tis maar een idee!

 • 4 oktober 2015 om 21:33
  Permalink

  Juist de makkelijke bereikbaarheid en goede parkeergelegenheid zorgen voor mensen op de Heuvel die komen eten. Auto vrij maken zorgt dat mensen elders gaan eten. Stel dat 10% erdoor wegblijft… hoe groot zijn de marges in de horeca? Die zijn dan snel weg.

 • 4 oktober 2015 om 21:09
  Permalink

  NIET autovrij. Zo zie je tenminste nog wat. Markt was destijds ook veel gezelliger tien je er nog mocht parkeren. Zien en gezien worden.

 • 4 oktober 2015 om 19:57
  Permalink

  Parkeerplaats zat in het Bouwlingcentre en onder datz warte appartementengebouw. Snel autovrij maken dus! En dat idiote gedrag van de scooters van de nieuwe brabander heel snel bestraffen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *