Expositie over sport in de hal van het gemeentehuis

Warande
Bent u geïnteresseerd in sport of geschiedenis, of misschien wel allebei? Kom dan een kijkje nemen bij de expositie over sport in het gemeentehuis. Deze tentoonstelling, die loopt van 19 tot en met 30 oktober, schetst een rijk beeld van de sporthistorie in Oosterhout, zoals die van voetbal, wielrennen en zwemmen, en veel meer sporten! Ook de geschiedenis van Zwembad de Warande zelf komt aan bod; van de wieg tot aan de nieuwe opening in 2015. Er valt dus van alles te bekijken!

Zo zijn er borden met foto’s te zien van bekende fotografen zoals Wim Vermeeren, Cor Huijben en Johan van Gurp. Verder kan men ook vitrines met speciale sportattributen aanschouwen en voor de bibliofielen zijn er ook boeken te koop over Oosterhout, tegen speciale prijzen. De expositie is tot stand gebracht door de heemkundekring “de Heerlijkheid Oosterhout”, dankzij de volgende personen: Nico Bekers, Theo Adriaanse, Jan Hendrickx, Bert Huijben en Martin van Halderen. De officiële opening is 19 oktober om 11 uur en wordt verricht door Wethouder Marian Janse-Witte. U bent allen van harte welkom!

Pablo van Gruijthuijsen

Ik wil graag mijn bijdrage leveren om Oosterhout als stad beter tot zijn recht te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *