Filmtip of afrader: Paper Towns

Titel: Paper TownsPaper-Towns
Genre: Drama, Romantiek
Director: Jake Schreier
Met o.a.: Nat Wolff, Cara Delevingne, Austin Abrams en Justice Smith
Verschenen: juli 2015
Duur: 109 minuten

Wauw, wat ben ik verrast door Paper Towns. Ik las het boek en dat vond ik niet veel soeps. Deze film daarentegen… ik vind hem beter dan het boek, echt waar! Ik ga je vertellen waarom.

De verhaallijn werd veel minder gecompliceerd weergegeven in de film. Ik had regelmatig zoiets van: hè, zo was het in het boek toch niet? Maar ik dacht dat op een positieve manier. Want zo was het eigenlijk een stuk beter. Vooral het eind was anders, maar wel mooier en beter. Daarnaast miste er wat ingewikkelde hersenkronkels van Green. Wat ik prettig vond, want ik vond dat ze het boek ingewikkeld maakten, terwijl je het in de film ook helemaal niet mist.

Daarnaast heb ik het idee dat alle verhaallijnen in de film ook veel beter tot z’n recht komen. Quentin lijkt niet zo’n sukkel die zich laat meeslepen door Margo. Hij is een lieve jongen met een oogje op zijn overbuurmeisje. Nu vind ik het veel meer iets schattigs hebben. Ook is er genoeg ruimte voor kleine uitstapjes richting het leven van Ben en Radar, Q’s vrienden. Dat was in het boek ook wel een beetje, maar in de film komt het veel mooier uit. Daarnaast vind ik de casting ook heel goed. Q en Margo hebben duidelijk een connectie op het scherm. Maar tevens Q, Ben en Radar zijn goed gecast. Op het scherm komt het echt over alsof ze een vriendschap hebben en ze spelen het alledrie echt enorm leuk. Zelfs Ben, die ik een op seks uit zijnde jongen vond, vind ik nu juist leuk! Alleen zijn ze misschien wel een beetje aan de hele jonge kant, zeker als je ze naast Q ziet.

Het filmwerk vond ik erg mooi. Mooie overgangen tussen beelden. Strakke shots waarbij duidelijk emotie te zien is en de beelden die gebruikt worden zonder mensen zijn relevant. Er zijn geen gekke filmtrucs gebruikt, wat ik fijn vind en de film is rustig, netjes maar ook niet overdreven sloom gemonteerd.

John Green heeft ook vaak zo’n mooie boodschap aan het eind van zijn boeken. In het boek kwam die helemaal niet goed naar voren en dat vond ik toen heel erg jammer. Maar in deze film, snap ik ineens de boodschap en komt die zo mooi naar voren. Erg tof.

Wat ik nog ontdekte, en dat vond ik super grappig, is dat Nat Wolff, de hoofdrolspeler in deze film, al een rolletje had in de andere John Green-film The Fault In Our Stars. Hij speelde daarin Isaac, de blinde vriend. Maar ik kwam ook ineens Ansel Elgort, a.k.a. Augustus Waters, tegen als benzinepompbediende. Super grappig.

Al met al viel deze film me dus alles mee. Vandaar ook dat hij 4 sterren krijgt van mij. Een leuke film met de nodige humor. Alles kwam veel beter over dan in het boek. De casting is helemaal in orde en de beelden zijn mooi gemaakt en goed gemonteerd. Het is echter geen enorm speciale film, vandaar dat hij ook niet meer dan vier sterren krijgt.

Beoordeling-4-ster-e1436516431527Handtekening madelon

The Book Diaries is een vrolijke blog met de focus op boeken, maar ook films en lifestyle komen voorbij. Je kan Madelon volgen via Facebook en haar website om als eerste haar blogs te zien!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *