[NIEUWS] Wethouder Jan Peters legt functie neer

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

‘Door gezondheidsproblemen kan ik niet volledig beschikbaar zijn’

Op 16 september werd wethouder Jan Peters getroffen door een hartstilstand. Deze gebeurtenis heeft een forse impact gehad op hem en zijn gezin. Na opname en behandeling in het ziekenhuis werkt hij thuis aan zijn herstel. Daarbij heeft de vraag zich aangediend wanneer en hoe hij zijn werk als wethouder kan hervatten. Om verschillende redenen heeft de wethouder ervoor gekozen zijn functie per begin december 2015 neer te leggen.

Jan Peters zelf daarover: “Ik ben ontzettend geschrokken van wat me is overkomen. Ondanks vele onderzoeken is niet goed duidelijk wat de oorzaak is geweest. Wel dat ik heel veel geluk heb gehad dat ik er nog ben. En dat ik het echt rustiger aan moet gaan doen. De vele ontwikkelingen binnen gemeentelijk Nederland en dus ook in Oosterhout vragen om bestuurders die volledig beschikbaar zijn. Ik ben intussen 64, grootvader van vijf kleinkinderen en kan terug naar mijn oude werkgever. Dit alles maakt dat ik dit moment aangrijp om mijn functie neer te leggen. Met gemengde gevoelens, dat kan ik iedereen verzekeren. De vele hartelijke reacties die ik heb gekregen op het nieuws dat ik in het ziekenhuis verzeild was geraakt, hebben deze keuze er niet gemakkelijker op gemaakt.”

Teleurstelling

Burgemeester Huisman, voorzitter van het college, betreurt het besluit van de VVD-wethouder om terug te treden, maar heeft er veel begrip voor. “Het college was natuurlijk totaal verrast dat nota bene de sportieve Jan Peters werd overvallen door gezondheidsproblemen. We zijn er de afgelopen maand dan ook van uitgegaan dat wethouder Peters terug zou keren in het college. Dat hij zijn functie neerlegt is een hevige teleurstelling voor alle collegeleden. Jan Peters is een zeer gedreven bestuurder, met een breed bestuurlijk inzicht, die enorm hard werkte voor Oosterhout. Alle begrip dus voor deze stap. Als je gezondheid in het geding is, moet je gepaste maatregelen nemen.”

Opvolging

Jan Peters is werkzaam bij de Nationale Politie. Hij is daar ontheven van zijn functie ten behoeve van het wethouderschap in de gemeente Oosterhout. Door zijn wethouderschap neer te leggen, keert hij automatisch terug naar de politie.

Het vertrek van Jan Peters uit het Oosterhoutse college van burgemeester en wethouders betekent dat er een eind komt aan zijn tijdelijke vervanging door de zittende collegeleden. Hij krijgt nu een opvolger tot de verkiezingen van 2018. Het is nog niet bekend wie dat gaat worden. Het voordragen van een opvolger is in eerste instantie een zaak van de Oosterhoutse VVD-fractie, die nog maar enkele dagen geleden door Jan Peters op de hoogte is gesteld. De leden van de gemeenteraad stemmen over de voordracht van de VVD. De gemeenteraad benoemt de kandidaat vervolgens tot wethouder.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *