Filmtip of afrader: Spy!

Titel: SpySpy-371x550
Genre: Actie, Komedie
Director: Paul Feig
Met o.a.: Jude Law en Melissa McCarthy
Verschenen: juni 2015
Duur: 119 minuten

Alleen bij het zien van de trailer van deze film lag ik al helemaal in een deuk. Wat betekende dat ik de film dus absoluut wilde zien. Het verhaal is eigenlijk heel simpel, maar heel grappig. Het gaat over Susan (gespeeld door Melissa McCarthy) en zij werkt behind the scenes bij de CIA. Ze helpt een (superknappe) spion (Mr. Fine, gespeeld door Jude Law) tijdens zijn missies door via een oortje en cameraatje mee te kijken en hem tips te geven. Ze zijn een goed team maar wel allebei totaal anders. Fine is serieus en goed in zijn werk. Susan is ook goed in haar werk, maar ze is super hilarisch. Ze is super droog en krijgt zichzelf in de meest onhandige situaties gewerkt. Daarnaast is ze best grof in taalgebruik. Door omstandigheden is ze uiteindelijk ineens zelf de spion.

McCarthy zet haar rol echt vol overtuiging neer. Ze speelde eerder al in bijvoorbeeld Identity Thief en Bridesmaids, waarin haar acteerkwaliteiten me ook al opvielen. Ze weet een karakter zo vol overgave neer te zetten, het is echt geweldig. In deze film moet ze dus uiteindelijk zelf undercover als spion en heeft ze ook verschillende uiterlijkheden. Zo is ze bijvoorbeeld een keer een kattenvrouwtje. En ze weet dat zo overtuigend te brengen. Daarnaast is ze heerlijk eigenwijs. Ze luistert niet geheel naar haar baas en daardoor ontstaan hilarische situaties. Ik moest constant hardop lachen. En ze weet zich overal uit te lullen. Echt geniaal!

De rest van de acteurs zijn ook erg leuk. De collega van Susan is ook een heel apart typetje, maar heerlijk droog en hilarisch en zo zijn eigenlijk alle personages bijna een typetje. Heerlijk. Ook het camerawerk en de special effects zijn goed gedaan. Op de scene met de vliegende helikopters na lijkt alles net echt. Het enige wat ik jammer vond, is dat het verhaal eigenlijk maar weinig inhoud heeft. Dat is vaak zo met dit soort Amerikaanse films. Het kan wel, maar het is bijna nooit het geval. Het is luchtig en het verhaal slaat vaak nergens op.
Ik ga deze film wel een mooie score van 4 sterren geven. Ik vond het jammer dat het verhaal eigenlijk best oppervlakkig blijft, maar de manier waarop McCarthy haar rol als spion neerzet en de enorme lading humor, maken echt enorm veel goed. Dit is een zeer vermakelijke film om naar te kijken en ik kan het je dan ook zeker aanraden.

Beoordeling-4-ster-e1436516431527Handtekening madelon

 

 

The Book Diaries is een vrolijke blog met de focus op boeken, maar ook films en lifestyle komen voorbij. Je kan Madelon volgen via Facebook en haar website om als eerste haar blogs te zien!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *