[SPORT] Gelijkspel tussen lijstaanvoerders SCO/TOFS en Beek Vooruit

 

vv voetbalOp Sportpark de Heikant in Prinsenbeek kleurde het zondag 18 oktober oranje-blauw. Voordat SCO/TOFS Zondag 1 aantrad tegen Ut Urste van Beek Vooruit, speelde ons 2e zondag team namelijk tegen de evenknie van de oranjehemden. Ons eerste wist met één punt huiswaarts te keren (1-1 gelijkspel); het tweede reisde met lege handen terug naar Oosterhout na een 6-0 verlies. De lijstaanvoerders van de zondag derde klasse B, SCO/TOFS en Beek Vooruit hebben een mooie pot op de mat gelegd. SCO/TOFS overheerste duidelijk in de eerste helft en bevestigde dat al in de 15e minuut middels een doelpunt van Ozcan Ozkaya.  Ook in de tweede helft leken de blauwen lange tijd drie punten richting Oosterhout te gaan brengen, totdat Beek Vooruit in de 77e minuut langszij kwam.

Ondanks het vervelende voorval van donderdag 15 oktober – de kleedkamer van de selectie van SCO/TOFS werd tijdens de training leeggeroofd – stonden de koppies gelukkig de goede kant op. Dat was al vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk. De verdediging van SCO/TOFS was goed geïnstrueerd en er werd onderling goed geregisseerd. Op een tweetal goede kansen na, had de aanval van Beek Vooruit weinig te vertellen in de eerste helft. Chapeau dus voor de mannen op de laatste linie en onze doelman. SCO/TOFS was vanaf het begin aanvallend sterker wat werd bekroond door een mooi schot van Ozcan Ozkaya van net binnen de 16 meter, diagonaal in de linkerhoek.

In de tweede helft verliep het spel rommeliger, wegens overtredingen en blessurebehandelingen aan beide kanten. Daarnaast bleek de scheidsrechter minder consequent te zijn in zijn beslissingen, wat leidde tot gemor op en rond het veld. Zeker daar hij besloot de bal niet op de stip te leggen na een – in onze ogen – duidelijke overtreding in het strafschopgebied van Beek Vooruit op Jordy van Wijnen. Jeroen Bulkmans van Beek Vooruit scoorde de gelijkmaker in de 78e minuut, waarna het team uit Prinsenbeek sterker werd en meer weerstand begon te bieden. SCO/TOFS bleef tot vlak voor het einde met dezelfde elf man spelen als waar zij mee aantraden. Ver in blessuretijd trok de scheidsrechter een tweede gele kaart voor Sander Broekhoven, nadat deze ver buiten de zestien Loek Schalk verhinderde verder richting het SCO/TOFS-doel te spurten. SCO/TOFS eindigde de wedstrijd dus met tien man en een gelijkspel (1-1). Het zakt naar de 4e plaats op de ranglijst, echter – vanzelfsprekend – nog steeds op 2 punten afstand van koploper Beek Vooruit. Gilze staat na winst gedeeld eerste met Beek Vooruit, en v.v. Oosterhout wist middels winst tussen SCO/TOFS en de twee koplopers in te kruipen.

Zondag 25 oktober speelt SCO/TOFS thuis tegen DVVC voor de beker. De week erop 1 november staat de thuiswedstrijd tegen Veerse Boys op het programma: beide wedstrijden starten om 14.30 uur op Sportpark de Elskens, Oosterhout.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *