Filmtip of afrader: The Scorch Trials

Titel: The Scorch TrialsThe-Scorch-Trials
Genre: actie, avontuur
Director: Wes Ball
Met o.a.: Dylan O’Brien, Ki Hong Lee en Kaya Scodelario
Verschenen: september 2015
Duur: 132 minuten

Na het zien van The Maze Runner, wilde ik The Scorch Trials natuurlijk ook absoluut zien. Ik vond de eerste film super strak gemaakt met goede special effects en een flinke dosis spanning. Dat smaakte naar meer. The Scorch Trials zit enorm in het verlengde van zijn voorganger. Veel actie, veel special effects en je favoriete acteurs.

Toch wist deze film me iets minder te pakken. Ik vond de film absoluut mooi gemaakt. De acteurs speelden hun rol met enthousiasme en overtuiging. Het filmwerk zat goed in elkaar. Geen lelijke shots of gekke creatieve uitspattingen die niet het gewenste effect hebben. De special effects waren in orde, maar ik vond ze eigenlijk niet zo spectaculair. Wat wellicht ook komt omdat het decor gewoon niet heel spectaculair is. Want voor wat voor hippe special effects leent een dooie woestijn zich? Juist, niet bijzonder veel.

Maar ook de actie wist me niet altijd even goed mee te slepen. Je voelt wel die spanning, maar niet zo heel goed. Het was niet zo vanzelfsprekend als dat het bij de eerste film was en dat vond ik toch wel een beetje jammer. Daarnaast waren ook de dialogen niet overal even sterk. Ze waren allemaal prima in orde. Maar het had weinig extra’s om de film net dat beetje meer te geven.

Nu lijkt het wellicht een beetje alsof ik de film bagger vond, maar dat is helemaal niet zo! Want hoewel het allemaal niet zo was als ik had gehoopt, was het wel prima in orde! Daarnaast blijft het verhaal wel echt vet en is de hoofdrolspeler een schatje (maar dat geheel terzijde natuurlijk). De film is absoluut 4 sterren waard, waarmee hij een beetje onder zijn voorganger komt, maar het is nog altijd een enorme aanrader!

Beoordeling-4-ster-e1436516431527Handtekening madelon

 

 

The Book Diaries is een vrolijke blog met de focus op boeken, maar ook films en lifestyle komen voorbij. Je kan Madelon volgen via Facebook en haar website om als eerste haar blogs te zien!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *