Heemkundekring de Heerlijkheid Oosterhout zoekt versterking

Kaart Oosterhout 1935

Wilt u graag bestuurservaring opdoen? Heemkundekring “De Heerlijkheid Oosterhout”, de organisatie in Oosterhout die bezig is met het verspreiden en opdoen van de kennis over de lokale omgeving, is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ze zijn tevens op zoek naar een persoon die de public relations gaat beheren en hebben ook aangegeven versterking nodig te hebben voor het bestuur.

De organisatie
De Heemkundekring, die nu inmiddels 42 jaar bestaat, kent ruim 185 leden en ongeveer 25 actieve leden. Ze hebben acht themagroepen, te weten: Archeologie, Bebouwing en gebouwen, Bevolking, Economie, Natuur en landschappen, Naamkunde en dialecten, Genealogie en Politiek. Ook hiervoor zijn actieve leden gezocht.

Lid worden
Heeft u geen interesse in een bestuursfunctie, maar bent u wel geïnteresseerd in het Oosterhoutse verleden, dan kunt u ook lid worden tegen een contributie van 25 euro per jaar. U krijgt dan het clubblad dat vier keer per jaar verschijnt en gratis toegang tot de lezingen die worden georganiseerd. De heemkundekring is sinds 2010 gehuisvest in het Trefpunt, op het adres Zandheuvel 51.

Reageren kan via hkoosterhout@gmail.com of per telefoon via 0162-856133.

Voor meer informatie over de heemkundekring, zie: www.heemkundeoosterhout.nl

Pablo van Gruijthuijsen

Ik wil graag mijn bijdrage leveren om Oosterhout als stad beter tot zijn recht te laten komen.

Een gedachte over “Heemkundekring de Heerlijkheid Oosterhout zoekt versterking

  • 16 februari 2016 om 15:56
    Permalink

    Geachte heer/mevrouw,
    bent u nog op zoek naar namen en of wetenswaardigheden over de Excelsiorfilm van 1965, mogelijk kan ik u verder helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *