[LIFESTYLE] De voordelen van het koudste seizoen van het jaar: de winter

Bron: Flickr

De winter mag dan wel vaak ontzettend koud en donker zijn, maar toch heeft dit seizoen ook zo zijn voordelen.  Zo zijn er genoeg dingen die alleen in de winter voor een bepaalde sfeer kunnen zorgen. Want zeg nu zelf: schaatsen op natuurijs en vervolgens je handen kunnen warmen aan een beker warme chocolademelk is toch wel echt iets wat voor het ultieme wintergevoel kan zorgen.

Warme chocolademelk is niet het enige dat kan zorgen voor dat wintergevoel. Zo dragen ook erwtensoep – en dan bedoel ik de soep waarin de lepel rechtop kan blijven staan – en boerenkool met worst hun steentje bij aan het creëren van het wintergevoel. Want wanneer de kou van buiten jou het gevoel heeft gegeven dat je van top tot teen bevroren bent, is er toch niets lekkerder dan een kom erwtensnert?

Nog iets waar we echt niet omheen kunnen: sneeuw. Het wordt niet door iedereen evenveel gewaardeerd, maar toch kan iedereen er op zijn eigen manier van genieten, die ene keer dat het valt. Want terwijl de één buiten een sneeuwpop maakt, sneeuwballen gooit of van een dijk af sleet, zal de ander binnen bij de open haard zitten en wordt er toegekeken hoe buiten de laag sneeuw op het tuinbankje dikker en dikker wordt. En ook dat kan heel gezellig zijn.

Bovendien beschikt de winter over de misschien wel leukste feestdagen van het jaar: Kerst en Oud en Nieuw. De dagen van onder andere lekker eten gaan gepaard met verlichtingen, zowel buiten- als binnenshuis die voor veel gezelligheid zorgen. Omdat de dagen kort zijn in de winter, zorgen de versieringen op straat al snel voor een sfeervolle stemming. Één ding weet je in ieder geval zeker: wanneer je in de winter ’s avonds over straat loopt, zal je je geen moment vervelen, want er is genoeg te zien.

Geniet van jullie winter vol de hierboven genoemde voordelen (dat de sneeuw nog komen mag) en alvast een heel gelukkig nieuwjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *