[2016] Goede voornemens? Tien sporten die je kunt doen!

Bron: Sportbedrijf Oosterhout
Bron: Sportbedrijf Oosterhout

Sporten is gezond en leuk. In Oosterhout kan je natuurlijk ook lekker sporten, maar welke allemaal eigenlijk? Wij gingen op onderzoek uit en maakten er een mooi lijstje van!

 1. Voetbal
  Voetbal is een van de populairste sporten in de wereld en in Oosterhout heb je dan ook verschillende clubs waar je het kan beoefenen. Het is een echte teamsport waar tactiek, conditie, teamwork en natuurlijk plezier voorop staat.
 2. Honkbal
  In Oosterhout kan je ook honkballen, een sport die steeds populairder wordt in Nederland. Kort geleden promoveerde Twins naar de hoogste klasse in het Honkbal. De sport staat bekend om de fanatisme, de spieren en de conditie die je erdoor krijgt.
 3. Zwemmen
  Bijna iedereen in Nederland doet het wel: zwemmen en dat is niet zo raar in ons kikkerlandje. Dus waarom ga je jezelf er niet in specialiseren en wedstrijden zwemmen? Je kan individueel, maar ook in estafette vorm wedstrijden doen. Misschien ben jij wel de nieuw Ranomi Kromowidjojo!
 4. Atletiek
  In atletiek zijn verschillende dingen te doen. Je kan gewoon hardlopen, hordelopen, verspringen, polsstok hoogspringen en ga zo maar door. Het is een dynamische sport wat uiterste concentratie en beheersing vraagt van de deelnemer.
 5. Dansen
  Dansen is een sport die je vaak in een groep doet. Je leert lekker mensen kennen, terwijl je de vetste dansmoves doet op de dansvloer. Ook bij deze sport zijn er prijzen te behalen, maar zelfs al ga je geen wedstrijden doen, het is zeer goed om fit te blijven.
 6. Golf
  Vroeger was dit een sport voor de elite, maar de tijden zijn flink veranderd (op de meeste golfclubs). Je speelt lekker buiten en kan dus lekker genieten van het zonnetje, de natuur en toch nog lekker bewegen. Je moet wel van te voren baan- permissie halen wil je op de baan mogen, dit om de doorstroom te bevorderen.
 7. Schaken
  Ben je meer van het denken en strategieën verzinnen? Dan is schaken misschien wel iets voor jou. Het is een sport waar je uiterste concentratie voor nodig hebt. Jij en tegenstander moeten beide een tactiek verzinnen om uiteindelijk de koning schaakmat te hebben staan. Rustgevend en uitdagend tegelijkertijd!
 8. Vechtsporten
  Er zijn verschillende vechtsporten te beoefenen in Oosterhout, zoals Taekwondo, Judo, Karate en Kickboxing. Je moet wel tegen een stootje kunnen en discipline is een must.
 9. Korfbal
  Het is een wat onbekendere sport, maar een echte teamsport. Je moet bij deze sport op een veld de bal in de korf krijgen om een punt te scoren. Dat is niet zo makkelijk, want het veld is niet groot en je moet op elke tegenstander letten.
 1. Wielrennen
  Dit is een sport die je lekker buiten kan doen en heel goed is voor je conditie. Je legt vaak in een groep tientallen kilometers af en ziet vaak meteen de mooie dingen van de natuur. Dus houd je van natuur, snelheid en fietsen? Dan is wielrennen iets voor jou!

Heb je zelf nog een sport die je kan doen in Oosterhout en die er niet in staat? Laat het ons en de andere Oosterhouters weten in de reacties!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

3 gedachten over “[2016] Goede voornemens? Tien sporten die je kunt doen!

 • 17 december 2015 om 21:10
  Permalink

  Mijn geheim, altijd hard werken in een topconditie, is Fight in Shape hier in Oosterhout, tweemaal in de week een uur lang alles geven gemotiveerd door een gedreven trainer als Daan Verschure. Het is leuk voor iedereen, jong of oud, man of vrouw het maakt niet uit. Dat is mijn geheim niet door vertellen dus !!

 • 16 december 2015 om 19:07
  Permalink

  Natuurlijk kan je ook softbal spelen in Oosterhout. Waar anders dan bij Twins waar je ook kunt honkballen. Maar dat is voor jongens en softbal vooral voor meisjes. Ook de softbalsters promoveerden dit jaar naar de hoogste klasse. Nog nooit gepresteerd. En dat allemaal op het prachtige sportcomplex De Slotbosse Toren dichtbij het centrum.

 • 16 december 2015 om 17:15
  Permalink

  Ik roei. Toegegeven, daarvoor moet ik naar Terheijden, 8 kilometer op de fiets langs het Markkanaal, waar de Roeivereniging Breda ligt. Eenmaal in de boot kun je over dat zelfde kanaal toch ook wel weer op Oosterhouts grondgebied komen. Of over de prachtige Mark richting Breda of Terheijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *