[NIEUWS] Massale opkomst bij infoavond AZC

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Vanavond werd een infoavond gehouden op ’t Zandoogje. Dit naar aanleiding van het nieuws dat in dit gebouw tussen de 50 en 70 jonge vluchtelingen zullen worden opgevangen. Omwonenden en andere belangstellenden konden vanavond vragen stellen aan de gemeente, het COA, de IND en de politie.

Het eerste wat opvalt zijn de vele politie en handhavers. De politie is strategisch opgesteld om de veiligheid te garanderen. Sommige bezoekers vinden het vooral overdreven: ‘Ik heb hier op deze avond al meer politie gezien, dan in de afgelopen tien jaar in deze wijk. Belachelijk!’.

Voordat je het Zandoogje kon bezoeken moest je door verschillende “checkpoints”. Een groepje kwam niet door de eerste checkpoint en werd op afstand gehouden door de politie, ze uitten vele leuzen tegen de komst van het AZC. Veel mensen zijn gekomen en binnenin het gebouw was dringen geblazen.

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Veel ambtenaren en mensen van het COA probeerden de mensen te helpen en al hun vragen te beantwoorden, maar veel bezoekers hadden het gevoel dat het te druk was. Een vrouw zegt hierover: ‘Ik ben hier al een tijdje maar kan nog steeds niemand vinden om mee te spreken’. De mensen vragen zich af of het niet beter in sessies kon worden georganiseerd.

De ruimtes van het Zandoogje zijn in verschillende thema’s ingedeeld, waarvan één specifieke ruimte vooral werd bezocht. Het gaat om het thema Vluchtelingen, waar de burgemeester sprak met de bezorgde burgers. De ruimte is overvol en iedereen wil zijn zegje doen. De sfeer is verder rustig en de bezoekers kwamen vooral voor informatie.

Volgende week dinsdag, 26 januari om 19:30 uur wordt een inspraakavond gehouden. De mensen die willen spreken kunnen zich daarvoor opgeven, en 6 februari wordt door het College een besluit genomen.

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

 

2 gedachten over “[NIEUWS] Massale opkomst bij infoavond AZC

  • 21 januari 2016 om 08:26
    Permalink

    Goed geregeld gemeente. Voor iedereen: met honing bereik je meer dan met azijn..

  • 20 januari 2016 om 21:59
    Permalink

    Kijk, zo kan het ook. Jammer dat het te druk was voor sommigen. Maar nu bleven er alleen diegene over die echt informatie zochten omdat ze bezorgd of angstig zijn. Of die straks de handen uit de mouwen willen steken. Haat en verdeeldheid zaaien leidt tot niets, dat werd in Heesch weer pijnlijk duidelijk. Petje af voor de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *