[NIEUWS] Voormalig wethouder Yves de Boer ontvangt hoge VVD-onderscheiding

© Kaj Moerenhout Media
Yves de Boer (l) krijgt Stikkerplaquette van VVD Voorzitter Henry Keizer (r) © Kaj Moerenhout Media

Afgelopen woensdag is aan Yves de Boer, de mr. D.U. Stikkerplaquette uitgereikt door VVD voorzitter Henry Keizer. Deze plaquette is bedoeld voor mensen die hun sporen hebben verdiend door hun inzet in het politieke bestuur. De VVD roemde De Boer ‘voor de wijze waarop de heer De Boer zich heeft ingezet voor de plaatselijk en provinciale politiek’.

De Boer is van april 1998 tot april 2010 wethouder geweest voor de VVD in Oosterhout. Van juni 2010 tot mei 2015 was hij gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant. Tijdens zijn periode als wethouder Ruimtelijke Ordening en Verkeer zijn er grote projecten gerealiseerd in Oosterhout. De Boer drukte een stempel op de ruimtelijke ordening in Oosterhout, met name de ontwikkeling van Vrachelen en De Vlindervallei, dat van plan tot realisering onder zijn leiding vorm heeft gekregen.

Verder was De Boer betrokken bij de bouw van de Hans Berger Kliniek bij het Oosterhoutse Amphia Ziekenhuis, zette hij zich in voor de ontwikkeling van de glastuinbouw en het begrenzen ervan en het bewaren van rust en ruimte in de Heilige Driehoek. Ook legde hij nadruk op het scheppen van mogelijkheden voor bedrijven.

Voorlopig komt er nog geen einde aan de politieke carrière van Yves die op dit moment waarnemend burgemeester in Werkendam is voor een periode van drie jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *