[WEETJE] Waar komt 1 april vandaan?

banaan 1 april

Het is vandaag weer 1 april: de dag vol grappen en grollen. Het is de dag dat vele mensen in het ootje worden genomen door vrienden, familie en bedrijven. Gelukkig zijn wij niet zo en gaan wij je vertellen waar deze traditie eigenlijk vandaan komt.

Het is een traditie die vele landen hebben. Als we de geschiedenisboeken moeten geloven is het ontstaan door het invoeren van de nieuwe kalender en was een april de eerste dag dat het nieuwe jaar niet meer gevierd mocht worden. De mensen die dat wel deden werden ook wel ‘April Fools’ genoemd.

Uiteindelijk is dat uitgegroeid tot de dag dat iedereen op zijn hoede is en proberen te voorkomen dat ze in een leugen of grap trappen. Alleen steeds vaker worden de grappen al eind maart verspreid en trappen vele mensen er alsnog in.

Dit artikel is in ieder geval geen grap en heb jij weer een verhaal die je vandaag aan je buren of vrienden kan vertellen. Oh en wees op je hoede he!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *