[NIEUWS] Frank Lammers op 17 juni aanwezig bij Oosterhouts Filmcafé

Mike Weerts

Op vrijdagavond 17 juni om 20.15 uur vertoont het Oosterhouts Filmcafé aan De Heuvel 27 de film Of ik gek ben. Na afloop van de film zullen de regisseur Frank Lammers en hoofdrolspeler Mike Weerts aanwezig zijn voor een interview.

Frank Lammers maakt met Of ik gek ben zijn speelfilmdebuut. De film is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Michiel Stroink.

Frank behoeft voor de meeste Brabanders weinig introductie. Naast vele film- theater- en tv-rollen (Michiel de Ruyter, Nachtrit, waarvoor hij het Gouden Kalf ontving, en Rundskop, die genomineerd werd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film), heeft Lammers ook al een aantal theaterregies op zijn CV staan. Ook regisseerde hij een aantal korte films, waaronder de hilarische stadionfilmpjes van de Guus Meeuwis concerten. Natuurlijk kent een ieder Frank van de bekende Jumbo reclamefilmpjes.

Acteur en coproducent van Of ik gek ben, Mike Weerts, is wellicht iets minder bekend. Hij speelde afgelopen jaren in verschillende theater-, tv- en filmproducties waaronder Voetbalvrouwen, De bende van Oss en Moeder ik wil bij de revue. Met Of ik gek ben is zijn eerste hoofdrol in een speelfilm een feit. Toen Mike Weerts het boek van Stroink las, wist hij direct dat hij dit wilde verfilmen. Hij benaderde Frank Lammers voor de regie. Via crowdfunding werd de financiering grotendeels bij elkaar gehaald. Ook de distributie van de film regelt het team zelf.

Frank Lammers: “Of ik gek ben is een tragiekomediethriller over menselijk falen. Wat doe je als je op een dag wakker wordt en alles kwijt bent. Je geld, je carrière, je vrijheid en de wereld zegt dat je gek bent?”

De film, met een cast die ondermeer bestaat uit Mike Weerts, Monic Hendrickx, Cees Geel, Fedja van Huêt, Bianca Krijgsman, Matteo van der Grijn, en Sanne Langelaar, vertelt het verhaal van de succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin die compleet de weg kwijt is als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Of ik gek ben wordt in recensies vergeleken met Jan Rap en zijn maat (1989) en met One Flew Over the Cuckoo’s Nest (Milos Forman, 1976). Wat Lammers en Weerts van deze vergelijking vinden, kunt u hen zelf vragen in het Oosterhouts Filmcafé.

Kaarten à 9,50 EUR zijn te koop aan de kassa. U kunt hier van dinsdag tot en met zondag terecht vanaf 11.00 uur. Op woensdag en vrijdag is het Oosterhouts Filmcafé vanaf 10.00 uur geopend. De film Of ik gek ben draait op vrijdag 17 juni met Q&A, zaterdag 18 juni, vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni steeds om 20.15 uur.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *