[NIEUWS] Gemeente doet oproep aan burgers en bedrijven voor opvang vluchtelingen

csm_Opvang_vluchtelingen_logo_e45782d66b

Gemeente Oosterhout heeft vandaag een oproep gedaan aan de inwoners en (landbouw)bedrijven. De gemeente is sinds kort hard op zoek naar een opvanglocatie voor driehonderd vluchtelingen.

Oosterhout is niet de enige die op zoek is naar locaties. Zo zijn onder andere Breda, Etten-Leur en Gilze Rijen ook op zoek naar grond voor de vluchtelingen. De grond moet minimaal anderhalve hectare groot zijn en drie kilometer van scholen en winkels liggen.

De inventarisatieronde duurt tot en met 1 juli. Vervolgens gaat de gemeente met het COA bekijken welke gronden potentie hebben als mogelijk locatie voor de opvang van 300 vluchtelingen. Naar verwachting is het onderzoek in de loop van september afgerond. Wanneer een geschikte locatie is gevonden, zal het college een voorgenomen besluit nemen. Het proces dat hierop volgt, is gelijk als het proces bij de opvanglocatie Paterserf 9.

Heeft u vragen of een voorstel? U kunt dan mailen naar opvang@oosterhout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *