[OPINIE] Waar is onze stadsspeeltuin?

Stadsspeeltuin in Roosendaal

Kortgeleden kwam het project Ideeënstarter van de gemeente tot zijn einde. Verschillende ideeën van Oosterhouters werden uitgewerkt, zo ook het idee van de stadsspeeltuin. Een goed idee? Of een idee die niet kan worden uitgevoerd in onze familiestad?

Zie jij het al voor je? Een grote speeltuin met glijbanen, veel schommels, een gigantische zandbak gevuld met vele blije kinderen en toekijkende ouders. Momenteel een hersenspinsel, maar in de toekomst misschien werkelijkheid. Een groep ouders hebben het idee ingediend bij het project Ideeënstarters en er wordt momenteel onderzoek naar gedaan. In dit onderzoek wordt onder andere gekeken naar de mogelijke locaties en natuurlijk de financiën.

Onze buurman Breda heeft een stadsspeeltuin in het Valkenberg park en die wordt elke dag goed bezocht. Een goede reden om het hier ook te doen, maar ons park is echt een stuk kleiner vergeleken met dat park. Dit kan betekenen dat het stadspark af valt en er dus een andere locatie moet worden gezocht.

Een andere mogelijke locatie is het veld voor het huidige gemeentehuis. Er is veel plek, dicht bij wijken en ook redelijk dicht bij het centrum. Een ander voordeel is dat de evenementen er weinig last van zullen hebben. De kermis is zo erg geslonken dat het op de parkeerplaats past en het Oktoberfest zal ook genoeg ruimte over houden om een groot feest weg te zetten.

Hoe langer ik na denk over locaties en het idee op zich, hoe meer ik realiseer dat er nog veel bij komt kijken. De ouders moeten er aan blijven trekken, want potentie heeft het zeker!

Weet jij een goede locatie voor dit idee? Laat het weten in de reacties!

Een gedachte over “[OPINIE] Waar is onze stadsspeeltuin?

  • 7 juli 2016 om 17:13
    Permalink

    Onze parkenreeks is groot genoeg voor een stadsspeeltuin, uitnodigend om ook het park tegebruiken als picknickplaats, moeten alle speeltoestellen wel bij elkaar? Verspreid kan ook en dan blijft er voldoende over voor evenementen. Er is nog een nieuw park in ontwikkeling in Santrijn??!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *