Nostalgic Sunday: De Keiweg!

Het is weer een nostalgische zondag! De tijdmachine staat weer te ronken, met deze week als bestemming: de Keiweg van de vorige eeuw! Nee, niet echt een tijdreisje natuurlijk, maar een verzameling aan then and now foto’s. Sommigen kunnen er uren lang naar turen, kopen er speciale boeken voor of gaan zelf op fotojacht. Herfotografie noemen sommigen het. Het is tijd voor een Wosterhoutse variant.

1ea85677-830d-46d2-b37f-2ae3b41763a3[1]

© Pablo van Gruijthuijsen
© OokVanWosterhout

De Keiweg (nee, geen Kaaiweg) is eigenlijk een hele lange weg. Wat is de definitie van lang? Nou, van de binnenstad tot de St. Antoniusstraat. De echte nostalgische mensen onder ons zullen deze laatstgenoemde heilige wel eens hebben aangeroepen. “Heilige Antonius, beste vrind, zorg dat ik Villa Mathilda vind.”

Jammer, want het pand is gesloopt, met als rampjaar 1967. Het huis van de trotse directeur van de margarinefabriek maakte plaats voor een grote supermarkt. Maar we hoeven geen ‘appies te schillen! Nee dat wordt al voor ons gedaan, want de Keiweg transformeerde in een heuse delicatessenwinkelstraat. Een cruciaal habitat voor de Wosterhoutse Bourgondiër!

We zijn op een heroïsche queeste naar mooie plekken die zijn veranderd! Heb je tips, ideeën of een mooie foto? Laat het ons weten via redactie@ookvanwosterhout.nl of door een reactie op onze Facebookpagina! Postduiven niet welkom.

Pablo van Gruijthuijsen

Ik wil graag mijn bijdrage leveren om Oosterhout als stad beter tot zijn recht te laten komen.

0 gedachten over “Nostalgic Sunday: De Keiweg!

  • 4 februari 2017 om 12:27
    Permalink

    Met de sloop van het Waterlooplein met zijn Latijnse school en de Koestraat is een belangrijk deel van de geschiedenis van Oosterhout verloren gegaan. Jammer jammer.
    Ik was een van degene die in 1954 met juffrouw Geenen van de oude lagere school op het Waterloplein hand in hand door Oosterhout naar de nieuwe Sint Janschool, die inmiddels ook weer afgebroken is (jammer, jammer), liep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *