Nostalgic Sunday: De Arendstraat!

Het is de laatste zondag van de maand: tijd voor een ’trip down memory lane’. Of nee, excuus: de Arendstraat! Helaas geen echt tijdreisje natuurlijk, maar een verzameling aan then and now foto’s. Sommigen kunnen er uren lang naar turen, kopen er speciale boeken voor of gaan zelf op fotojacht. Herfotografie noemen sommigen het. Het is tijd voor een Wosterhoutse variant.

40aec5c9-bd65-46a2-8446-223d93035074[1]

© OokVanWosterhout
© OokVanWosterhout

De Arendstraat is een van de drukste straten van de binnenstad van Oosterhout. De straat veranderde van uiterlijk na de ruimtelijke ontwikkelingen tussen 1870 en 1940. Op de oude foto zie je een doorrijstraat met aan het einde een oud herenhuis. Ook al is het hier geen Lissabon, er reed wel degelijk een nostalgische tram door Oosterhout tussen 1880 en 1937. Op de nieuwe foto zie je vooral voetgangers en een mix van moderne en oude gebouwen. Maar de meeste, recente herinneringen liggen waarschijnlijk pal rechts op de hoek: de ijscoman. Voor het shoppen dus eerst (een ijsje) eten volgens goed Oosterhouts gebruik!

We zijn altijd opzoek naar mooie plekken die zijn veranderd? Heb je tips, ideeën of mooie foto? Laat het ons weten via redactie@ookvanwosterhout.nl of door een reactie op onze Facebookpagina!

Pablo van Gruijthuijsen

Ik wil graag mijn bijdrage leveren om Oosterhout als stad beter tot zijn recht te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *