[COLUMN] Een nieuw begin…

Thomas Ros

Lieve lezers,
Ik schrijf met veel plezier columns en ermee ophouden doe ik liever niet! Maar ik heb een kei-leuke  wederhelft, een échte Oosterhouter, die het plezier in schrijven met mij deelt; Thomas Ros!

Allereest even voorstellen: Ik ben Thomas, de man die zich de vriend mag noemen van de columniste die jullie gewend zijn in deze rubriek tegen te komen (Maartje). Ik ben geboren in ons eigen Amphia ziekenhuis en 22 jaar later nog niet weg te slaan uit ons mooie storpje. Ik ben daarom ook zeer vereerd een keer wat te mogen schrijven voor mijn geliefde mede- Oosterhouters.

Na een rustig verlopen zomer kunnen we weer uitgerust en wel aan de slag. Tenminste, zo heb ik het wel een beetje ervaren. De wereld stond – afgezien van een paar treitervloggers en wat impulsgevoelige Pokémon go- hunters – eindelijk een beetje stil. Geen aanslagen of grote rampen, maar enkel een paar hangpubers uit Zaandam die voor wat onrust zorgden voor de ingang van een winkelcentrum. Als je het zonnig bekijkt toch een hele vooruitgang. Alleen de hoeveelheid aandacht die we eraan schenken baart me wat zorgen, maar ach; iets gaat tegenwoordig makkelijker viral dan dat we ons kunnen kleden op het weer.

Over het weer gesproken: Dat was deze zomer best aardig! Helaas begon het al zomer te worden in april, voor mijn vakantie en zette deze zomer pas ná mijn vakantie weer voort. Gelukkig bood een all- inclusive vakantie naar de Turkse kust wat uitkomst voor mij. Maar vandaag de dag leert Oosterhout mij dat je ook van ‘’zomaar een mooie dag’’ kunt genieten. Het was zomaar een mooie zondag waar op de markt de herkenbare klokken van de Basiliek luidden, de terrassen weer vol zaten en de rij voor de Viavia haast uitpuilde tot aan de fietsenstalling. Géén Pokémon-go jacht, maar een lekker biertje bij café de Beurs onder de klanken van John van Oosterhout, die een live optreden verzorgde.

En nu met frisse moed naar school of naar het werk, want ons “normale” leven begint weer. Maar géén paniek! Het zal weer spoedig zondag zijn. In Oosterhout altijd tijdloos.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Een gedachte over “[COLUMN] Een nieuw begin…

  • 1 oktober 2016 om 19:21
    Permalink

    Leuk Thomas, dat jij nu ook schrijft. Heerlijk relativerend schrijven……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *