[NIEUW] De Leckernij: een zaak vol frisheid en klassieke gerechten

Celine Lagarde - © 2R Development
Celine Lagarde – © 2R Development

Het is alweer een tijd geleden dat een nieuwe zaak herrees in de Klappeijstraat, maar het is eindelijk weer zover. Op de hoek van de Klappeijstraat/Mathildestraat is een bistro gekomen met de toepasselijke naam: De Leckernij. Een frisse zaak gerund door de 24- jarige Celine Lagarde uit Kaatsheuvel.

Het geeft altijd een goed gevoel, zo’n nieuwe zaak binnen te lopen. Het geeft een nog beter gevoel als het gerund wordt door een gepassioneerde onderneemster en dat is Celine zeker. Ze heeft veel ervaring op gedaan in de andere bistro, met de gelijknamige naam, in Kaatsheuvel. ‘De andere bistro bestaat al meer dan 17 jaar en dan is het erg leuk om een tweede zaak te openen’.

De zaak is gevuld met strak meubilair en is een echt familierestaurant. We hebben het over de eerste weken hoe die zijn gegaan en Celine begint te lachen: ‘Het is lekker experimenteren en de reacties zijn tot nu toe lovend. Alleen wil ik pas over een jaar gefeliciteerd worden, als we echt iets hebben bereikt’. Celine werkt samen met de eigenaar van de bistro in Kaatsheuvel en ze is blij met zijn steun. ‘Wij kunnen elkaar goed aanvullen en van elkaar leren’.

Als bierliefhebber kijk ik even op de kaart. Ik zie een hele rits aan bieren staan, dat zit dus wel goed. Natuurlijk drinken vele mensen liever wijn bij het eten en vroeg daarom ook hoe zij de keuze qua wijnen heeft gemaakt. ‘De wijnen zijn echt op mijn smaak gekozen, maar heb gelet wat goed bij het eten zou passen en bij onze prijzen’.

De tijd gaat zoals gewoonlijk heel erg snel en intussen hebben al een paar klanten een kijkje genomen in de zaak. Celine geeft hen allemaal een rondleiding en de nieuwsgierige bezoekers gaan allemaal enthousiast weer naar buiten. Ik besluit ook om te gaan. Net zo enthousiast als de bezoekers over deze bistro met Frans- Nederlandse keuken, stap ik de koude buitenlucht in.

We mogen blij zijn dat er steeds meer panden opnieuw worden gevuld en ook nog eens door gepassioneerde ondernemers.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Een gedachte over “[NIEUW] De Leckernij: een zaak vol frisheid en klassieke gerechten

  • 28 oktober 2016 om 15:09
    Permalink

    vorige gegeten op vrijdag , best druk maar netjes bediend lekker eten …

  • 27 oktober 2016 om 17:51
    Permalink

    Hey Roland, wanneer wordt jij nou eens eindelijk een gepassioneerde horeca ondernemer ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *